Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

augusztus 2011
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Death Metal buli a Vörös Lyukban! 2011.09.24.

2011.08.31. 22:52 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Ha az ember egyszer rákap a death metalra, nem tud leszokni róla. Én is így jártam. Megnéztem, meghallgattam és a dolog jónak találtatott. Szóval nem kell félni az újtól, a haláltól meg pláne nem. Elvisz úgyis, ha akarod, ha nem. De előtte érdemes elmenni a  Vörös Lyukba és megnézni, hogy mit produkál az alábbi négy banda.


Az Eradication Stigma néven született 2003-ban és a facebook profiljuk szerint kompromisszum mentes technikás death metalt játszanak és szeretik  a fröccsöt:). A srácok egyébként fehérváriak . A Kill With Hate sem ma kezdte a zenélést. A szintén 2003-ban alakult zenekar budapesti és 2010 május 1-én jelent meg bemutatkozó albumuk az Evolution of the Beast.


A négyesfogat harmadik tagja a The Konstellation. Ők dunakesziek és a Hungarian Stars névre hallgató EP-jük nemrég látott napvilágot valamint hamarosan klipet is forgatnak. A negyedik fellépő zenekar a Red and the Dumbasses. Ők szintén budapestiek és a csapatot egy lány is erősíti a basszusfrontot. Az ő stílusuk, saját bevallásuk szerint, Punk Death & Roll.


Ők négyen várnak mindenkit szeptember 24-én a Vörös Lyukba.

Kapunyitás : 20:00
Belépő: 1000 HUF   

http://www.myspace.com/eradicationhorde/music   
http://www.myspace.com/killwithhateband   
http://thekonstellation.com   
http://www.myspace.com/redandthedumbasses
 

Címkék: ajánló

XIV. Paksi Országos Amatőr Pop – Rock – Jazz Fesztivál - már lehet jelentkezni!

2011.08.31. 12:28 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

14. alkalommal kerül megrendezésre a Paksi Országos Amatőr Pop – Rock – Jazz Fesztivál. Az esemény, mint minden évben most is novemberben közepén lesz.  A fesztivál célja kettős: Egyrészt színvonalas zenei programot biztosítani a Pakson és a környéken élő zeneszeretők számára, másrészt pedig lehetőséget adni a tehetséges amatőr zenekarok számára a megmérettetésre.

 


A fesztiválon a zenekari helyezéseken túl díjazzák a legjobb énekest és a legjobb hangszeres zenészeket is. A jelentkezés elindult, nézzük a feltételeket, a díjakat és a zsűrit:

Jelentkezési feltételek:

 10-15 perces demó küldése postai úton (Művészetekért Egyesület 7030 Paks, Deák F. U. 9. ) vagy emailban ( prjfeszt@citromail.hu)
A zenekar rövid írásos bemutatkozása (a honlapról letölthető jelentkezési lappal az e-mail címre)
8.000 Ft nevezési díj/zenekar (a fesztiválra való beválogatás esetén)

Jelentkezési határidő: 2011.11.02.

Nyeremények:

Az elmúlt évekhez hasonlóan értékes hangszervásárlási utalvány az I.II. III.helyezetteknek
Fellépési lehetőségek: Pécsi Rockmarathonon, Hangfoglalás tehetségkutatóján, Légrádi Antal tehetségkutatón, CAFE 42,
 Egy-egy értékes hangszervásárlási utalvány a legjobb énekesnek és hangszereseknek
15 óra stúdiómunka
 Különböző értékes ajándékok

A zsűri:

Berki Tamás - Liszt F. Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának
és a Kőbányai Könnyűzenei Stúdiónak énektanára
Papp Gyula –  Mother Funker együttes vezetője Skorpió és a Dinamit volt billentyűse              
Póka Egon – a Kőbányai Könnyűzenei Stúdió igazgatója
Sárdy Barbara - Mother Funker együttes énekese, szövegírója
Újfalusi Gábor a Magyar Művelődési Intézet igazgatója
Máté Attila a Pécsi Rockmaraton tulajdonosa és művészeti vezetője
Hímer Bertalan (Paya) – zenész a Rockinfo volt főszerkesztője

Bővebb info itt:

http://paksipoprockjazz.hu/
 

Címkék: tehetségkutató

Moby Dick - 6 év után új stúdióalbum a magyar thrash metal 30 éves legendájától!

2011.08.30. 20:05 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Október 10-én jelenik meg a Moby Dick új albuma. Ha mindenféleképpen szeretnél  hozzájutni, ráadásul kedvezményekkel, jól teszed, ha ellátogatsz a metalshop.hu-ra és előjegyezteted az albumot. Hogy miért?

- mert a végleges áránál 500 Ft-tal olcsóbban limitált DIGI CD+DVD változatot kapsz.
- mert névre szólóan, dedikálva is kérheted az albumot!
- mert ajándék A/2 posztert kapsz ajándékba!
- mert az új album mellé kedvezményes áron rendelhetsz koncertjegyet a jubileumi bulira (2011. december 10, Club 202), (2999 Ft helyett 2499Ft-ért).
- mert az albumborítós pólót is olcsóbban rendelheted meg a lemezzel együtt (2299 Ft helyett 1999 Ft!


Tehát akár 1300 Ft-ot is spórolhatsz, ha előjegyezteted a lemezt!

itt: http://www.metalshop.hu/ 
 

Címkék: hírek

Az EGO Project lesz U.D.O. magyar supportja!

2011.08.30. 13:20 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Idén se szeri se száma azoknak a világhírű zenekaroknak, akik hozzánk látogatnak. De nem is akarok erről hosszan értekezni, hiszen ezt már megtették előttem, nálam  szakavatottabbak.


 November 14-én a Concerto U.D.O.-t hozza el nekünk a Club 202 színpadára. A norvég Sevenfield állandó kísérője lesz a zenekarnak az őszi szezonban, így jönnek velük Budapestre is. 

Az oslói székhelyű zenekar 2008-ban alakult  és 2010-ben elkészült egy bemutatkozó EP-jük.  Aztán idén év elején megjelent az első fullos album, az Apperception.

 

 
Az U.D. O. hazai supportja  pedig  az EGO Project lesz, akik körül mostanában izzik a levegő. Remek koncertek, interjúk és idén jön a harmadik EGO album! Egy igazán sikeres év megkoronázása lesz számukra a november 14-i Club 202-beli koncert.

EGO Project ( http://www.ego-project.hu )   
Sevenfield ( http://www.myspace.com/sevenfield )
U.D.O. ( http://www.udo-online.de/)
   
http://www.concerto.hu

 


 

Címkék: hírek

Interjú Csákvári Lászlóval

2011.08.29. 22:51 | Metalkilincs | 6 komment

Csákvári Laca nevét és a hozzá kapcsolódó eseményeket képtelenség kikerülni annak, aki a közösségi portálok tölti az idejét. Az énekes/gitáros több formációban is énekel és gitározik, nézzük ezeket szépen sorban.

 Talán kezdjük azzal, amire a legbüszkébb vagy. Kalapács és az Akusztika zenekar. Mit kell erről a formációról tudni?

Idén februárban az Akusztika zenekar megjelentette első kiadványát, "Akusztikum Hungaricum" címmel. Hosszú évek után ez az első hivatalos kiadvány, amelyben, mint zenekar tag részt vettem.

Erre mindenképp büszke vagyok, de ami igazán a szívem csücske zenei értelemben az a Room Service együttes, mely Magyarország egyetlen Bryan Adams tribute zenekara, amit ma már külföldön is elismernek.

Azt gondolom,  hogy a Room Service az igazi szerelem. Javíts ki, ha nem így van. Érdekelne, hogy Te jöttél rá arra, hogy a fazonod és az orgánumod hasonlít Bryan Adamsra vagy mások hívták fel rá a figyelmedet?

A Room Service illetve Bryan Adams zenéje valóban, mint már előzőleg említettem egy igaz szerelem. Amikor 2008-ban útjára indult a csapat nem is foglalkoztam a hasonlósággal, a fontos az volt, hogy a dalokat minél jobban megszólaltassuk, hogy túl mutasson a banda munkássága egy egyszerű tribute zenekarnál.

A hasonlóságra az egyre bővülő magyar Bryan Adams rajongó közönség hívta fel a figyelmemet. Ez az asszimilálódás viszont más zenei közegben nem bizonyul igazán szerencsésnek (gondolok itt a Megasztárra) ahol pont emiatt ejtettek ki. Egyébként én magasabb vagyok a Bryan Adamsnél. :)

Korábban volt egy U2 tribute bandád is, a Station. Ezzel most mi a helyzet?

1998-ban testvéremmel, Csákvári Gáborral megalakítottuk a Station zenekart, mely sajnos csak ígéret maradt, a sok tagcsere és néhány be nem váltott lemez kiadási lehetőségek sok csalódáshoz vezettek. 2007-ben az akkori formáció tagjai, végül morálisan  kifogásolható módon kiváltak és lehetetlenné tették a zenekar további működését. Én azóta nem vállalok több zenekar vezetői tisztséget sehol. A 2010-ben újjáalakuló Station együttes néha hobby szinten lép fel, csak U2 dalokat játszik, melynek szervezője  Balikó Tamás a Room Service-ből. Az örömzenélésre néha a testvérem is beszáll.


Ha jól tudom, volt szerencséd személyesen is találkozni a U2-val. Mesélnél erről?

Aki valaha találkozott a kedvencével, annak örök élmény és emlék marad az a pillanat. Csodálatos dolog volt olyan Megasztárokkal találkozni, akik végtelenül barátságosak, közvetlenek és emberiek. ( az ezzel kapcsolatos video az interjú végén található)

Tagja voltál a Kornélkül zenekarnak is. Feszegessük az elválás okait vagy csak a szépre emlékezünk?

A Kornélkül zenekarral kapcsolatban csak a szépre emlékezem, illetve arra, hogy milyen nehéz dolga van ma Magyarországon egy saját dalokat játszó zenekarnak érvényesülni a zenei szakmában. A sikert nem adják ingyen!

 Itt a legújabb formáció a StOrM! Hogy kerültél be a zenekarba?

A StOrM  zenekarba Németh "Nyiba" Sándor barátom ajánlott be, akinek már sok dalát énekeltem De-Pression néven. Az alakuló StOrM együttes tagjai megtisztelték jelenlétükkel a Room Service nyárbúcsúztató koncertjét, ami után úgy döntöttek, hogy nekem szavaznak bizalmat e fontos poszt betöltésére. Izgatottan várom az első koncert pillanatait, hiszen ebben a zenekarban rock legendákkal lehetek majd egy színpadon.

Milyen dalokat fog játszani a zenekar és ki fogja írni azokat?

A StOrM formáció saját dalokat fog játszani, magyarul és előreláthatólag a dalokat közösen írjuk majd.

Dolgoztál, sőt dolgozol együtt legendákkal, de Som Lajos és Slamovits István egy generációval korábbi legenda. Milyen érzés velük együtt dolgozni?


Megtisztelő, hogy Rock legendák bíznak bennem és nagyon jó érzés egy magamfajta srácnak olyan zenészekkel együtt zenélni, Akiknek a bakelit lemezeiket hallgattam még a hőskorban? Fantasztikus, amikor a régi élményeikről sztorizgatnak.. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen muzsikusokat ismerhetek.

 Lehet már tudni valami a zenekar terveiről? Te személy szerint, hogyan tudod majd összeegyeztetni a fellépéseket a többi formációval?A StOrM zenekar tervei még kialakulóban vannak, de az újságokban már egy-két hír a napvilágra került miszerint a zenekar karácsony tájékán szeretne bemutatkozni a közönségnek. Addig is sodródom az eseményekkel és próbálok megfelelni a feladatnak. A Room Service, illetve a Akusztika koncertjei előre tudhatóak, így könnyű lesz összeegyeztetni a fellépéseket és próbákat az új formációval.

 

 

 

 

 


 

 
Köszönet a fotókért T. Ritának és  Németh Tündének.

 

 


 

Címkék: interjú

Interjú Takács Miklóssal, a Helgrind magyar gitárosával

2011.08.29. 20:54 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Egyszer feltűnik itt egy brit zenekar, majd kiderül, hogy magyar a gitáros. Ebből azért következik, hogy nem véletlenül jött a Helgrind Magyarországra. Igazam van?

Fogalmazhatunk így is. Tehát elég sok köze volt annak, hogy Magyarországon játszunk , hogy bekerültem  a bandába más részt Paul (énekes front ember) 3 évet élt Magyarországon úgy 10-11 évvel  ezelőtt Miskolc környékén  és mindig is szeretett volna vissza térni (nem tudom igazából, hogy mért talán mert itt tud hozzá jutni a kedvenc söréhez hahaha),ezért is játszunk Kazincbarcikán és Radostyánba. leegyszerűsítve én lettem kulcs figura  hogy játszhassunk Magyarországon. Nehéz vagy könnyű volt a zenekart rávenni arra, hogy itt is fellépjen?

Elég egyszerű volt. Nem is az én ötletem volt, mivel Paulnak múltjában lévő tapasztalatai után hajtotta rajtam keresztül ezt a dolgot és ez lett belőle. Amúgy egy valami nem tetszik nekik, az utazás része 24-26 óra  a kis buszban ,meg hogy én mindig kimaradok most már másodszor is repülővel jöttem azzal az indokkal, hogy előkészítem, terepet mire ide érkeznek, tudod, hogy legyen hideg sör meg minden, elég rendesen szívják a vérem érte.

Miért döntöttetek úgy, hogy itt forgatjátok le a legújabb klipeteket?  Egyáltalán mennyi "magyar kéz" van benne?

A klip készítésében egyetlen magyar kéz van, az én kis kezem. Amúgy nagy szerencsénkre közeli barátságba áll a zenekarral  Mr. Len Whybrow a rendező, akinek  egy filmgyártó cége  van, a  FLAMING AXE FILMS.
 Nagyon jó volt vele dolgozni. Élveztük a munkát. Hogy miért pont Magyarország?  Tökéletes helyszínt kerestünk,  ami úgy passzol a bandához meg dalhoz, ilyen történelmi romokat, és meséltem egy-két helyről  a srácoknak. Mire feleszméltem már zúztuk a nótát a romnál és forgattunk, plusz kellemest a hasznossal adtunk egy pár koncertet,amik a vártnál is jobban sültek el. Úgy hogy  eltoltuk egy  kicsit kora tavaszra az amerikai és kanadai turnét, hogy újra itt lehessünk és kicsit komolyabb szervezéssel és 1 hatalmasat zúzzunk..

 Nem olyan régen vagy a Helgrind tagja. Hogy sikerült bekerülni a csapatba?

 Pontosan 2011  január 6-tól vagyok hivatalosan banda tagja. Emlékszem alig tudtam beszélni mikor felhívtak, olyan izgatott voltam. Ez egy elég érdekes szitu volt.
Már pár éve nem játszottam sehol sem, kezdett nagyon hiányozni a muzsikálás, úgy hogy  adtam fel egy ilyen zenei web oldalon egy hirdetés magamról. Szóval hirdettem magam, mint az útszéli lányok. Aztán karácsony előtt  pár nappal kaptam egy email-t  a BLOODFLOW RECORDS -tol, amin keresztül kapcsolatba kerültem Paul-al,aki  küldött 6 Helgrind nótát,  amit meg kellett tanulnom 2011 jan. 4-re.. Azt hiszem, hogy még 3 jelentkező volt rajtam kívül. Megjelentem. A próbán lenyomtuk a hat nótát, persze srácok kicsit megduplázták dalok sebességet, hogy teszteljenek,  de pár sörrel a fejembe elég jól bírtam a sarat. Amúgy  szerintem az is közre játszott, hogy én se vagyok az egy szál vékony legény és így nem rontom zenekari képet hahah.


 Hogy kerültél Angliába?

Hát erről egy kisebb regény tudnék írni. Annyi  a történet lényege, hogy hat évvel ezelőtt barátnőmmel, most már a feleségem hála az égnek, neki vágtunk Angliának, hogy világot lássunk. Végigjártuk Skóciát, Írországot aztán megtelepedtünk London mellett. Aztán azóta is kint éldegélünk. Haza jönni egyelőre nem szándékozunk. Ez tuti.

 Milyen zenekarokban játszottál korábban?

Angliába  és itthon is voltak kisebb próbálkozásaim, de soha se jött össze a végső cél, vagy sose lett annyira komoly dolog.
Igazából vártam megfelelő helyzetre tudtam, milyen zenét akarok játszani és rengeteget gyakoroltam, rámásztam erre a  stílusra. Aztán  egyszer csak kapok egy mailt és bekerültem egy bandába, akik ezt nyomják. szóval ennyi.

 Játszottál a Helgrinddel Angliában és Magyarországon is. Mi a legnagyobb különbség, már ha van, a két ország között, klub és rajongó szempontból?

Igazából túl nagy különbség nincs, de  talán annyi hogy itthon az emberek  nagyobb érdeklődést mutatnak még  az ismeretlen bandák  iránt, és próbálnak rá bulizni és végén hatalmas party kerekedik. Ott kint legtöbb esetben csak a  nagy bandák az elismertebbek elvezhetik a közönséget.  A klubok teljesen mások ott kint, mint itthon de mindegyiknek meg van maga varázsa. Talán ott kint színpadok nem olyan tágasak, mint itthon, vagy csak nekünk kéne fogyózni.

 

Köszönöm az interjút! 

Címkék: interjú

Évadnyitó Punkoskodás a SIC-ben!

2011.08.29. 08:55 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A kaposvári Vészkijárat vezényletével Szombathelyen a punkot is évadnyitót tartanak.
 A minifesztivál három további résztvevője az igen találó névvel bíró sárvári Pampers, a szombathelyi Proform, és budapesti Summertime, akiknek a neve talál biztosíték lesz arra, hogy a summertime velük marad még egy kicsit.
A Vészkijárat zenekar neve jól ismert a műfaj hazai szerelmeseinek körében. A zenekar 2003 óta járja az országot és koncertezett már olyan zenekarok társaságában is mint a Alvin és a Mókusok és a Prosectura. A Pampers sem ismeretlen a szombathelyiek körében, nem beszélve a Proformról, akik szintén 2003- ban alakultak és már két lemezzel bírnak. A budapesti Summertime komoly rajongóbázissal bír a Facebookon, reméljük van közte jó néhány szombathelyi is:)
A szeptember 17-én tartantó punkoskodásra a belépő 500 forint és a buli este 8-kor szigorúan elkezdődik.

2011. szeptember 17. 20.00
Szombathely, Oladi AMK
Évadnyitó Punkoskodás

Fellépők:
Vészkijárat (Kaposvár-http://vkmusic.hu/)   
Pampers (Sárvár-http://www.pampers.atw.hu/)
Proform (Szombathely-http://proformmusic.uw.hu/)
Summertime (Budapest-http://www.myspace.com/thesummertime)
 

Címkék: ajánló

Nevergreen - sikeres volt az idei fesztiválszezon

2011.08.27. 21:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A ma esti, Félsziget fesztiválon történő fellépéssel a Nevergreen egy igen sikeres fesztiválszezont zár.  A szerbiai nyári rendezvényeken  kívül, szinte az összes nagy magyarországi fesztiválon adtak koncertet az idén.

A zenekar még mindig hatalmas rajongóbázissal bír ( sőt, számuk egyre nő )  így aki tehette,  elkísérte őket a Pannónia fesztiválra, a Rockmaratonra, a Hegyalja fesztiválra, a Szigetre és a SZIN-re is.


A Nevergreen az idei évet a Club 202-ben kezdte, ahol is az Imperium címmel megjelent kiadvány tiszteletére tartott  lemezbemutatót. Ezután két klubkoncertet is adott, egyet Pécsen, egyet pedig a Rockerek.hu által szervezett születésnapi turné keretén belül, Kazincbarcikán.


Az őszi és téli tervekről is hamarosan információkkal szolgálhatunk.

http://www.nevergreen.hu/
http://www.facebook.com/nevergreen.hu

 

Címkék: hírek

Helgrind turné. Támadás Keleten!

2011.08.27. 19:47 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Győr leigázása után a britek kelet felé veszik az irányt.

Szeptember 3-án szombaton a kazincbarcikai Diamond klubban, szeptember 4-én vasárnap pedig Radostyánban a Malom klubban lépnek fel a Mutator és a Wake on Burial társaságában.

Ahogy azt az előző hírekből már tudhatjátok, a walesi Mutator a turné állandó vendége és a magyarországi supportok lényegében helyszínenként váltakoznak.

 

 

 


Ezen a két állomáson a kazincbarcikai Wake on Burial kap lehetőséget a bemutatkozásra. A fiatal banda első lemezére készül, és reméljük, hogy a brit thrash bandával való találkozás hasznos lesz majd a számukra.


2011.09.03.
Diamond klub - Kazincbarcika
Kapunyitás: 21:00
Belépő: 800 HUF

2011.09.04.
Malom klub - Radostyán
Kapunyitás: 21:00
Belépő: 800 HUF

Wake on Burial-http://www.facebook.com/WakeOnBurial
Mutator-https://www.facebook.com/pages/Mutator/252214654166?ref=ts
Helgrind-http://www.facebook.com/HelgrindUK?ref=ts


 

Címkék: ajánló

Tirana Rockers hírek!

2011.08.27. 17:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


Befejezte  lemezfelvételeit a Tirana Rockers zenekar.
Az első lemezük  már a masterelés  fázisában van, és  hamarosan ott lesz  Nyugat-Európa és az  USA lemezboltjainak a polcain, ezzel is reklámozva majd kis hazánkat.

Hamarosan közzé teszik az őszi turnéállomásokat is, de addig is egy kis játékra invitálnak mindenkit
Aki elsőnek kitalálja ,hogy melyik dalból van ez a részlet, az kap egy minden tag által dedikált Tirana Rockers lemezt.


A dalt innen lehet letölteni:


http://www.divshare.com/download/15609155-8bd

A megfejtéseket a zenekar facebook oldalára várják.

http://www.facebook.com/pages/Tirana-Rockers/167149683328074

 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása