Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Rocktusa a Rocktogonban! - 2011.10.11.

2011.10.02. 22:33 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Rocktusa koncertek következő eseménye október 11-én a Rocktogonban lesz.  Három feltörekvő zenekarnak lesz lehetősége azokon a deszkákon bemutatkozni, ahol  sok híres zenész és zenekar megfordult már. A budapesti Noamuthen fantasy metal stílusban kezdi majd a sort, majd a balatonfüredi  Shapes Of Distortion a metal modern változatát fogja interpretálni. Az este harmadik fellépője a The Forgotten Oblivion kicsit durvábbra veszi majd a figurát és megmutatja, hogy mit is ért a metalcore alatt.
Akinek nincs más dolga ezen a szép keddi napon, annak csak ajánlani tudom ezt a bulit.



2011.10.11.
 Rocktogon, VI. Mozsár u. 9.

20:00 Noamuthen
21:00 Shapes Of Distortion
22:00 The Forgotten Oblivion

Belépő: 600 Ft


http://www.facebook.com/event.php?eid=128611577238760¬if_t=event_invite

 

Címkék: ajánló

Lájkoltatási hadművelet - Éjfény

2011.10.02. 19:38 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Jó ez a Facebook. Lehet lájkolni. Mindenféle marhaságot, főleg. Itt az ideje, hogy arra használjátok ,amire kellene:)
Mindennap bemutatok nektek egy-egy remek zenekart. Tudom, hogy ha megnézitek és meghallgatjátok őket, nektek is ez lesz a véleményetek. Csak egy kis noszogatás kell. Az első csapat az Éjfény.
A zenekar stílusát tekintve motscharmetal. Legalábbis ők ennek tartják. Ha feltétlenül arra akarsz vállalkozni,hogy Te határozd meg a stílust, akkor nézz meg pár videót a youtube-on. De nekem elhiheted, hogy nem fogsz tudni szó nélkül elmenni mellettük.
A zenekar 2000-ben alakult. 2002-ben elkészült az első lemez, majd 2005-ben a második is. 2007-ben felléptek a Rockmaratonon, az EFOTT-on. 2008 nyarán megjelenik az Alkonyzóna hat, angol nyelvű számot tartalmazó újragondolása, a Darkzone, amivel már a médiában is feltűnik a csapat.
A Rockspace tehetségkutatóján a közel 360 indulót számláló mezőnyből a Machine Man  című daluk a megtisztelő negyedik, különdíjas helyezést éri el és 2011 tavaszán döntősök a Bandák Csatája tehetségkutatón.

https://www.facebook.com/Ejfeny

Címkék: lájk

Flúg - Interjú

2011.10.02. 13:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Flúg zenekar immáron 12 éves. Honnan a kitartás? Mi tart életben ilyen hosszú ideig egy zenekart?

Leginkább az elhivatottság és a zeneszeretet, ez a két elcsépelt szó. Még mindig hiszünk benne, hogy a saját gondolataink és zenénk jobbá, teljesebbé tehetik az emberek életét. Van ebben emellett némi „csakazértis” feeling is, hiszen ami nehézség adódhat manapság egy feltörekvő rock zenekar életében, azt többnyire meg is nyertük, és mi nem akarunk az utolsó menet előtt földet érni. Túl akarunk élni mindent és hiszünk benne, hogy a befektetett munka meg is térül majd.


 Mennyit változott a a Flúg zenéje ezalatt a hosszú idő alatt? Gondolom, tagcserék következtében a stílus mindig egy kicsit formálódik?

Ez is benne van, de az alapkoncepció elég szilárdan tartja magát. Húzós, tökös zenét akartunk játszani régen is, most is, a dallamosságot pedig szintén alapkőként tartjuk meg. Az új emberek mindig előreviszik a dolgokat, egyre érettebben állunk a zeneíráshoz, de gyökeresen nem változik a Flúg, csak az eszközei.


2009-ben jelent meg Az Elviszlek magammal című lemezetek.  Miért döntöttetek akkor az Edge Records mellett? Így utólag volt értelme a "hivatalos" kiadó mellett dönteni? Milyen előnyökkel járt ez számotokra?

Mivel más kiadók nem tobzódtak a lehetőségért, szűk volt a választék, az Edge pedig szívesen nyakába vette a zenekart, nagy lamentálás nem volt ezen. Nekünk is jobb ötletnek tűnt egy olyan céggel egyezkedni, amelyik kimondottan a rock/metal vonalon mozog, hiszen a célközönséghez így könnyebben jutunk el.

Hogy volt-e értelme? Azt hiszem, hogy mindenképpen. Az évtizedekkel ezelőtti állapotokat felesleges visszasírni, aki ma elhiszi, hogy az első kiadott lemeze önmagában a siker záloga, az nem jár nyitott szemmel a mai Magyarországon - nekünk sem köszöntött be a Kánaán. Ez nem kiadó hibája, ők tartották magukat a megegyezésünkhöz, a nehéz helyzetek megoldásában is segítőkészek voltak. De hát egy lemez önmagában kevés, a komoly promóció nélkül meg szinte semmi. Ehhez pedig pénz kell és ismeretség – ezek nálunk erősen hiányoztak a lemez kiadása idejében. Így aztán fogalmazzunk úgy, hogy a Flúg méltó minőségű névjegyet tett le az asztalra 2009-ben, amire fel lehet építeni a jövőt. Ezen dolgozunk most, talán kissé okosabban, mint akkor.

 

A Flúg életében is volt tehetségkutatózós időszak. Miért hiúsult meg a Universalos szerződés?

Az előszerződés a Universallal egyfajta megkoronázása volt a tehetségkutatós időszaknak, ami nagyon sikeresen alakult a zenekar számára. A saját szemétdombunkon komoly kiskakasnak számítottunk, ott és akkor lehetőség nyílt egy szintlépésre. Ami miatt ez mégsem következett be, az a szakmai – emberi önérzet. A kiadó ugyanis szívesen felkarolta volna a Flúgot, ha olyan zenével áll elő, ami az akkori trendnek megfelelt, analóg módon. Mi ebbe nem mentünk bele. Ez komolyan visszavetette a zenekar lendületét, de úgy érzem, a jövő minket fog igazolni, vagy ha nem, hát a lelkiismeretünk mindenképp.


 2006 óta változatlan felállásban zenéltek. Közösen döntötök a zenekar sorsáról? Demokrácia van?

Ez komplex ügy. :) A Flúg alapító atyái közül Robi az, aki még mindig tagja a zenekarnak, kevéssel megelőzve Zolit. Nem is annyira ez, mint a befektetett munka és lelkesedés az, ami miatt Robi zenekarvezető nálunk. A fontosabb szálak az ő kezében futnak össze.

De mégis mondhatjuk, hogy demokrácia honol a Flúgban, hiszen addig nem hozunk döntést, amíg mindenki rá nem bólint, vagy legalábbis esélyt nem ad egy adott tervre. Az elképzelés bárki fejéből kipattanhat, együtt vitatjuk meg őket, és ha valaki határozottan nem akarja, nem visszük véghez. Minthogy a Flúg nonprofit egyesület, igazság szerint nem is működne a diktatúra, hiszen nincs semmi kényszerítő eszköz a lelki zsaroláson túl...:-)


A zenekar történetében voltak szép időszakok: EFOTT, Félsziget, interjúk sora. Az elmúlt években viszont tapasztalható némi megtorpanás. Mi ennek az oka?

Leginkább a fent említettek. Az elmúlt évek azzal teltek, hogy kidugtuk az orrunkat a garázsból és figyeltük, hogyan működnek a dolgok, ha komolyan gondolják őket. Ha ész nélkül beleszaladunk a nagybetűsbe, valószínűleg a banda matuzsálemi korát firtató kérdés az egész interjúval egyetemben semmis lenne.


Sok ismert zenekar előtt volt szerencsétek játszani. A jelentősebb nézőszámon kívül mit tudtatok még ezekből a fellépésekből profitálni?


Sok tapasztalatot. Láthattuk, ki hogy áll a dolgokhoz, felmérhettük, mi az, amivel azonosulni lehet és mi az, amivel nem. Meg persze megismertünk sok remek zenészt és remek embert. Bizonyára egy-két embernek meg is maradt valami, hogy láttak valahol... :)


Belefutottatok Ti is a Rockday's-es sztoriba. Mikortól éreztétek, hogy a dolog sántít?

Alapvető szkepticizmussal álltunk az ügyhöz, de lehetőségünk nyílt rá, hogy komoly veszteség nélkül próbára tegyük, így minden mindegy alapon leokéztuk. Mivel pár koncertet lezsírozott már életében mindegyikünk, éreztük, hogy a turné kezdetének csúszása, majd a „jövő héten koncert, csak még nem tudni hol” állapot azért nem mindennapos, onnantól sejtettük, hogy nem kerek a trappista. Bosszankodtunk, de meg nem lepődtünk, túl romantikus volt ez amúgy is... :)


 Véleményetek szerint ki lehet védeni ezeket a semmiből felbukkanó" jóakarókat"?

Nemigen. A rockzene nehéz kenyér mostanság, így ha van egy ember, aki azt gondolja, tud egy rövidebb utat, sokan hajlandóak vállalni a kockázatot, hogy a szamárlétrán kimaradjon pár fok. Mindenkinek maga dolga, meddig megy el ezért, meddig ér a takaró, de többnyire bebizonyosodik, hogy muszáj rendesen végigjárni az utat.


 Készültök a harmadik albumra. Van már valami konkrét elképzelés? Hány nóta lesz a lemezen, borítóterv, lemezcím stb?

Mivel a koncepciót a koncerteken már szoktuk sejtetni, nem titkolózunk. A dalok alakulnak, a koncepció röviden az, hogy különböző filmalkotások rockzenei adaptációja lesz a következő anyag. A külsőségeken még nem gondolkozunk intenzíven, de a téma jó pár lehetőséget rejt. Az valószínű, hogy ezúttal megspóroljuk a fölösleges köröket és egy rövid, de velős anyag kerül, majd az érdeklődök birtokába, tehát inkább EP-ben gondolkodunk. A tervezett dalok nagy része már megáll a lábán, úgyhogy a zeneírós szakasz már nem tart soká.

Ám ezt megelőzően még rögzítünk egy újabb névjegykártyát, egy maxit, ami már az új vonal előhírnöke és igyekszünk majd komoly promóciót fektetni bele, hogy kedvet csináljunk a továbbiakhoz. Egy olyan dal szerepel majd ezen, amit közös megegyezéssel az eddigi kedvenc dalunknak választottunk, remélem, mindenki egyetért majd, aki hallja... :)
 

Címkék: interjú

Twister - Az Ördög lánya hamarosan rendelhető!

2011.09.30. 11:04 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Közel 9000 példányszámban kelt el az a HammerWorld magazin,melynek a Twister zenekar első lemeze volt a melléklete. Hamarosan azok a rajongók és érdeklődök is hozzájuthatnak a lemezhez, akik nem vásárolták meg az újságot, vagy szeretnének belőle még egy példányt:)

A lemez várhatóan 800 forintba fog kerülni  ( + postaköltség ) és 1 hónapon belül rendelhető lesz. Azoknak, akik az elsők között szeretnék megrendelni az Ördög lányát, nem kell más tenniük, mint írni egy levelet ide: musicbox1992@gmail.com és akik így tesznek, azoknak a zenekar dedikált példányt küld majd.

http://www.twistermusic.hu/
https://www.facebook.com/twisterrocks

Címkék: hírek

Éljenek a nők! - Elkészült a bugZ klipje!

2011.09.30. 09:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Render Media jóvoltából elkészült a bugZ első profi videoklipje. A zenekar 2002-ben alakult és 2009-ben jelent meg első lemezük, a Nem várt lebegés az Edge Records gondozásában. A lemez slágerdala az Éljenek a nők!, amiből most a klip is készült.

A kliphez a forgatókönyvet a zenekar alapítója, énekes/gitárosa Fischer Róbert álmodta meg, és aki valaha volt már bugZ koncerten, az tudja, hogy minden egyes koncerten ugyanaz a vidám hangulat uralkodik, ami a klip forgatását jellemezte. Aki viszont még nem volt bugZ koncerten és a klip megtekintése után kedvet kapott hozzá, az sétáljon le  a Városligetben szombaton, keresse a PeCsa Cafét és ott a bugZ és a MAnökken ProlEtarZ közös koncertjét.


http://www.bugz.hu/
http://www.rendermedia.hu/

 

Címkék: hírek

Bemutatkozik a No more gravity!

2011.09.29. 22:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A No more gravity zenekar örömmel prezentálja minden kedves érdeklődőnek 6+1 számos, Falling with style című kislemezét, illetve a Jerking off című számukra forgatott videoklipet! A klip teljesen saját erőből forgott, a kislemez pedig, a szintén saját készítésű borítókkal együtt, ingyen letölthető (studió információk a borítón)!
A zenekar 2005-ben alakult de mostani, véglegesnek tekinthető formáját csak idén januárra érte el, az eddig megtett "út" és összeszedett tapasztalatok lecsapódása ez a kislemez. Számos helyen megfordultunk már, több vidéki városban, tehetségkutatókon de szeretnénk még több helyre eljutni és még több emberrel együtt bulizni. Akinek tetszik a lemez annak érdemes követnie a zenekar facebook oldalát (ahol meghallgathatjátok az összes számunkat egy egyszerű "Like" gomb nyomás után) és ellátogatni valamelyik bulinkra. Garantáltan nem fogja megbánni!"


Szilva János-basszusgitár, ének
Baranya Márton-dobok
Fábián Tamás-gitár
Lőrinczi Balázs-"MC"

kislemez letöltés:http://www.mediafire.com/?t9sb90cz80729sb

zenekari facebook:
https://www.facebook.com/pages/No-more-gravity/319336187997?ref=ts
 

Címkék: bemutatkozik a

1 éves a Pecsa Café rock klubja!

2011.09.29. 14:08 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Egy Blues Company bulival indult tavaly október 6-án és az első hónapban mindössze négy koncert volt. Azután felpörögtek az események, egyre szélesedett a paletta és hamarosan már nyolc-tíz bulit rendeztek havonta, majd 2o11-től  tizenötöt. A zenei kínálat is egyre színesebb lett, a hagyományos hard rock estek mellett mind több fiatal banda érkezett , a klub igazi rockcentrum lett, ahol a műfaj minden stílusa otthonra talált.

Olyan neves bandák koncerteztek  a klubban az elmúlt esztendőben, mint az S-Modell, a Rock Band, a Belmondó, a ZBB, Roy és Ádám, Slamó, a HIT Pink Floyd tribute, az ős P.Box, a Kugli, Takáts Tamás, Vörös István és zenekara, a hagyományos rockzenét játszó Kedélyes Urak, Mr. Basary,  Tengs Lengs és számtalan fiatal csapat, köztük a Fat Cat Band, A Milleneum Hippies, az iScream, a Breakthru, a Rockets, az Engine, az FG-4, a Super Bad Heroes a Twister, a Bugz és még rengetegen.
 Rendeztek Tunyó emlékestet Bill és Bajnok fellépésével, rock and roll énekes csajok estjét és egy fantasztikus emlékbulit az egykori Budai Ifjúsági Park tiszteletére, amelyen többek között Bródy János, a Liversing, Komár László, Bergendy István, Zalatnay Sarolta és a P.Mobil is színpadra lépett. Itt kapott állandó otthont a Radics Béla emléktársaság, akik havonta egyszer a Tűzkerék XT állandó fellépése mellett, riportalanyokat hívnak és fiatal blues bandákat mutatnak be. A vendégek sorában olyan legendás zenészekkel találkozhattunk, mint Szörényi Levente, Somló Tamás, Póka Egon, Charlie, Som Lajos, Ráduly Mihály.

Az ünnepi hét a klasszikus rockzene előtt tiszteleg, október 5-én a klubnyitó Blues Company játszik, 6-án az ős P.Box és előzenekara a Nevermind, 7-én a Kedélyes Urak és vendégei, Csiga Sándor a Black Box-ból, Kalmár Géza a Tunyogi Rock Band-ből,Csikós Csaba a Team-ből, Kocsi Miklós a Bajnok Rock Team-ből, Móré Imre a P.Box-ból csapnak egy jó kis jammelést, szombaton pedig a Zefi vezette Rock Band következik, akik az ősz folyamán havonta egyszer rendszeresen fellépneka Pecsában.

A hónap hátralévő részében többek között a Rolls Frakcióval, a Protekcióval, a Papp-Sárdy NBB-vel,  az Ultravaló-val,Vörös Pistivel, a Keep Floyding-gal, a Zapruder-rel találkozhatnak a látogatók.

http://www.pecsacafe.hu/

Címkék: hírek

50 éves a Budai Ifjúsági Park - filmtörténeti ritkaságok szeptember 30-án a M1-en!

2011.09.29. 00:14 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Ötven esztendeje, 1961. augusztus 20-án nyitotta meg kapuit a Várkert Bazárban a Budai Ifjúsági Park. A fiatalok szórakozásának színtere volt ez a hely, amely hamarosan kultikus találkozóhely és a magyar rockzene bölcsője lett.

Huszonhárom évet élt... Ez alatt az öltöny-fehér ing-nyakkendő korszaktól eljutott a tízezres, a fájdalomküszöb fölötti hangnyomású koncertekig. A „Rajnák nevű klubvezető” (Cseh Tamás: „Désiré bottal üti saját nyomát”) néhány esztendeig pofonokkal és gumibottal oktatta a fiatalokat a helyes magaviseletre és állapította meg a sör és zsíros kenyér árát. (1974-ben csalásért hat év börtönt kapott…) A hatvanas évek végére az „én mondom meg, hogyan szórakozol” már tarthatatlanná vált és a „zenés-táncos szórakozóhely” egyszeriben koncertarénává, kultikus találkozóhely lett.

A 2500 férőhelyesre tervezett szórakozóhelyen 7125-en szorongtak a Londonból hazaérkezett Omega Red Star (!) koncertjén. Megváltozott az előadók névsora. A házi zenekarnak szerződtetett Bergendy háttérbe szorult és jöttek az új kedvencek: 1978-ban robbant be a parkban a Piramis, a Korál, a P. Mobil, a Beatrice, a Color és a Tűzkerék. 1979-ben a Hobo Blues Band, az Edda, a Karthago és a Dinamit. 1980. május 27-én egy Edda koncert alkalmával a park bejáratához vezető lépcsők kőfalai leomlottak, s a baleset során öt fiatal megsérült.

... Ez már előre jelezte a közelgő véget: a Park nem bírta a terhelést és az állagmegóvás teljes hiányát. Hiába cserélgették egymást a kezelők és a tulajdonosok, csak a hasznot vitték, de a fennmaradásra mit sem áldoztak. A világörökség része, 1987 óta a vároldal lejtőjének látványa. Ennek közepén éktelenkedik egy szánalmas romhalmaz, bedeszkázott bejárattal, falrésekből kinövő gazzal… Kapuvári Gábor filmje az ötven éve született Ifiparkról: zenés múltidézés, a jelen siralmas állapotának bemutatása és a jövő esetleges lehetőségeinek felvázolása is. És itt már nem csak arról a 23 évről van szó, hanem a Várbazár egész 130 esztendejéről, amely idő alatt soha nem lehetett valódi funkciót adni Ybl-építményének, kivéve ezt a néhány esztendőt, amely azonban éppen a magyar beat-pop-rockzene hőskora volt!

A film igazi ritkaságokat is bemutat: sosem látott felvételeket a legendás Radics Béláról, vagy Baksa-Sós Jánosról, a Kex vezéregyéniségéről. Megszólalnak zenészek, történészek, építészek, de az alkotók még Nagy Kennedyt, a Nagyfa galeri vezéralakját is felkutatták! A filmből kiderül: ártatlanul ült…

A film bemutatója szeptember 30-án, 23:30-kor lesz az m1-en.

Szerkesztő-riporter: Kapuvári Gábor
Szerkesztő: Duray Réka, dr. Takács Dávid
Operatőr: Reich László
Vágó: Székely Attila
Rendező: Seres Tamás
Gyártásvezető: Császár Júlia

Címkék: ajánló

Flúg - készül a harmadik!

2011.09.28. 18:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar immáron 12 éves múltra tekint vissza. A jelenlegi felállás 2006 óta változatlan:
Barta Dani - dob
Dombi Ádám - basszusgitár
Lőrincz Zoltán - ének
Major Róbert - gitár

A 12 év alatt a Flúg számos sikert könyvelhetett el. Olyan zenekarok társaságában koncertezett mint a Black-Out, Lord, P.Mobil, Zorall és a Beatrice.Játszottak az EFOTT-on, a Félsziget fesztiválon és az Azfeszten.

Számos tehetségkutatón értek el szép eredményeket,aminek folyományaként az Universal ajánlott fel számukra előszerződést. A zenekar 2010-ben elkészített első videoklipjét, a Joggal & Örömmel című dalra, melyet a Black-Out-al közös lemezbemutató koncerten rögzítettek.
A legfontosabb állomás viszont 2009-ben történt a zenekar életében, mikor is megjelent második albumuk az Elviszlek magammal címmel. A lemez az Edge Record gondozásában jelent ment és mindenhol pozitív kritikát kapott. Idén nekiálltak a következő albumnak, de azért a munkálatok közben lesz idejük koncertezni is. Legközelebb október 29-én, Miskolcon a Cornerben láthatjuk majd őket.

https://www.facebook.com/pages/Fl%C3%BAg/143174972388306





 

Címkék: hírek

Bodriszatva a Shadowban!

2011.09.28. 16:26 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Tudjátok mi az a Bodriszatva? Gerencsér Károly egy szál gitárral.

Gerencsér Károly gyerekkora óta gitározik. Több alternatív-, progresszív-, psychedelikus-, folk-rock stb. formációban játszott már gitáros-szerzőként. 2000-től az InterPál zenekar énekes-gitáros-zeneszerző-frontembere volt, amellyel országszerte számos sikeres klub- és fesztiválkoncertet adtak.
Mostanában Bodriszatva néven, egyszálgitáros - általában "alternatív balladák" fedőnevű - akusztikus esteket ad.
Rendszeres fellépője  a Mediawave fesztiválnak, a győri NetVersFesztiválnak, a győri Rómer Háznak, egyéb budapesti és vidéki kluboknak, de játszott a Balatonfüredi Gitárfesztiválon, a Fishing on Orfűn is, írt még reklámzenét is.

A saját szerzemények mellett a külföldi és hazai „alternatív” zenei élet klasszikusai, gyöngyszemei, ritkaságai, valamint régi magyar slágerek átdolgozásai is békében megférnek egymás mellett a repertoárban, különös hangulatú egységet alkotva.

Ha kíváncsiak vagytok valami igazán különlegesre, akkor nézzetek le október 7-én pénteken a győri Shadow Rock Caféba.
A belépés ingyenes!

Bodriszatva
2011.10.07.
Shadow Rock Café
Kezdés: 19:00

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása