Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2011
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Radio Panic - Dangerous

2011.12.18. 19:16 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A korábban Panic Radio néven ismert duó – Sívó Dániel és Budinszky Áron – stílust és nevet váltva elkészítette első lemezét. A disco punk után elektronikára váltva, Radio Panic név alatt született meg a 12 számos Dangerous. Mindent házilag rögzítettek, majd onnan kerültek a dalok Milkovics Mátyáshoz (Neo) és nyerték el végleges formájukat. Az új számok mellé újrakeverve és újraértelmezve felkerültek a korábbi kislemezes dalok is. Az album mától elérhető a honlapjukon, aki pedig élőben szeretné őket látni, annak a Corvintetőn kell töltenie a Szilveszter éjszakát.

 
 

Címkék: hírek

Előszilveszter a Borgödörben - Day of Joy, Flúg és Rubicon - Ingyenes!

2011.12.18. 18:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December utolsó napjaiban már elkezdjük búcsúztatni az óévet. Függetlenül attól, hogy ki milyen évet hagy maga után, ezekben a napokban a vidámság és a jókedv  lényegében kötelező. Főleg akkor ha egy jó helyen, egy jó buli várja az emberfiát. Egy ilyen jó bulira készülhet az, aki december 30-án, pénteken az érdi Borgödörben szeretné az időt múlatni.

Egy igazi előszilveszteri-óévbúcsúztató rock esttel készülnek a háziak és ami a legfontosabb a remek zenekarok mellett, hogy a belépés ingyenes lesz. A Day of Joy kezdi majd az estét, utánuk a környéken már jól ismert Flúg lép a színpadra.  Az est harmadik zenekara a Rubicon lesz.

Ha esetleg valaki még nem hallott a fellépő zenekarokról ( van olyan? ), az az alábbi linkeken megnézheti és meghallgathatja őket. 

 
https://www.facebook.com/pages/Day-Of-Joy/243590878997037
https://www.facebook.com/Flugzenekar
https://www.facebook.com/rubiconofficial
 
2011.12.30.
Előszilveszter a Borgödörben
Day of Joy
Flúg
Rubicon
 
 A belépés ingyenes!
 
https://www.facebook.com/event.php?eid=261463760565639

Címkék: ajánló

Zorall karácsonyt mindenkinek! - 2011.12.25. Club 202

2011.12.17. 22:14 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Aki járt már valaha Zorall koncerten vagy eltöltött már három napot a Zorall Sörolimpián, az pontosan tudja, hogy a Zorall család egy igazi család. Nevezhetnénk Zorall Armynak is, ki hogy szeretné, de a lényeg, hogy a zenét és a Zorallt szerető emberek néha, vagy akár egy évben többször is összegyűlnek, és egy jót mulatnak.

A Zorall koncerteken és a Sörolimpián barátságok és szerelmek szövődnek, amik sokszor a következő Zorall koncertig is kitartanak, de néha még annál is tovább. 

Nos, ezek után nem meglepő, hogy karácsony első napján, december 25-én a Club 202-ben a Zorall közösség megtartja saját karácsonyát. A kapu természetesen nyitva áll minden számára, aki az ajándékosztás és a karácsonyi vacsora után úgy érzi, hogy valami még hiányzik az életéből ahhoz, hogy ez a nap teljes legyen.
 
 
2011.12.25.
Zorall karácsony
Club 202
Belépő: 1500 HUF

Címkék: ajánló

Három este a Pecsa Caféban

2011.12.17. 15:43 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Az előttünk álló héten  három buli lesz a Petőfi Csarnok kávézójában. 21-én, szerdán este a Treff együttes lép fel a Beatrice helyett,mivel Ferónak  az X- Factor koncerten kell megjelennie, amely Murphy törvényének megfelelően, természetesen pont a Beatrice klubnapra esik. Január 4-től azonban visszatér minden a megszokott kerékvágásba, jön a Ricse és onnét kezdve minden második szerdán  találkozhatunk velük.
 
Csütörtökön a Club ' 68 évzáró karácsonyi buliján a házigazda Tűzkerék XT vendége ezúttal az Easy Blues zenekar lesz, amely a Felvidékről, Párkányból érkezik, valamint a legendás daltulajdonos, Dinnyés József, akivel a fellépés előtt Hegedűs  István és Nemes-Nagy Péter beszélget pályafutásának több mint  négy évtizedes élményeiről, emlékeiről.
 

23-án, pénteken érkeznek a három metálok, akik  mirha, tömjén és arany helyett ezúttal zúzós zenét, vidámságot és férfiasságot hoznak a klubba.  A kőkemény Reason X, Éjfény és Eye for I mellett, hogy a srácoknak is legyen min legeltetni a szemüket, Eranim, a csinos hastáncos lány lejti el csábos táncát a klub sejtelmes félhomályában.

 

www.pecsacafe.hu/

 

Címkék: ajánló

Rock Karácsony a Minivel - 2011.12.26.

2011.12.17. 15:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Karácsony másnapján, december 26-án este fergeteges buli veszi kezdetét 21 órától a Josefina Blues Bellben. Az idén negyvenéves jubileumát ünnepelő ős-Mini formáció ajándékkal is kedveskedik azoknak, akik terített asztalt, vendégséget, no és az elmaradhatatlan bejglit hátrahagyva sietnek jegyet váltani az év utolsó nagy Mini-koncertjére: minden jegy mellé egy ajándék Mini DVD jár!

„Nemzeti progrock – a Rockparttól Bartókig (ős-Mini 71-011)” címet viseli az idén összeállt legendás zenekar negyven éves jubileumi koncertsorozata. A magyar progresszív rockzene jeles képviselője Török Ádám (fuvola, ének) negyvenhárom éve hozta létre, azóta is vezeti a kitűnő formációt, a Mini együttest. A kis csapat 1968-as megalakulásától kezdve, hosszú éveken keresztül, hétről hétre - vasárnapról-vasárnapra - rendszeresen megtöltötte a Bem rakpart 6. sz. alatti művelődési ház klubhelyiségét, emellett fontos szereplője volt az Ifiparknak és a Tabánnak. 
 
1971-ben jött létre Papp Gyula billentyűssel, Nagy István basszusgitárossal, valamint Németh „Nemecsek” Tamás dobossal a Mini együttes egyik legsikeresebb felállása. A legendás négyes fogat másfél éves korszakához fűződnek a magyar rock történelem - nyugodtan kijelenthetjük - legjelesebb dalai, mint a Gőzhajó, a Vissza a városba, a Kereszteslovag, a Halványkék gondolat és a Délelőtt. Ide sorolhatjuk a lemezekről letiltott Bartók Béla feldolgozást is; az Este a székelyeknél című opusz az első hazai prog-etnorock-világzene megjelenésnek számított.
A koncerten megvásárolható az eredeti 1972 felvételeket tartalmazó új, erre a koncertsorozatra megjelent ős-Mini (Fruit Pebbles) CD, LP, valamint T-shirtök.
 
                                                                           
 - Hegedűs István -
 

Címkék: ajánló

Phoenix - Turnézáró Rockkarácsony - 2011.12.28.

2011.12.16. 19:18 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Phoenix zenekar "Újra talpon" turnéjának záróbulija december 28-án lesz a csallóközcsütörtöki Kultúrházban. Az esemény főbandája a Bloody Roots lesz, de fellép még az Eye Beyond Sight, a Trendkillerz és a Dekompresszió is. 

A 2001-ben alakult Phoenix zenekar első demóját 2004-ben készítette el, majd 2007-ben elkészült az első lemezük is, Tisztán láss címmel. Koncerteztek a Rómeó Vérzik zenekarral és 2009-ben a Tankcsapda előzenekaraként járták az országot. 2010-ben megnyerték a Bandák Csatája tehetségkutatót, majd ősszel az Edge Record gondozásában megjelent második lemezük, a Zárva-Szabadon.
2011-ben Lépes Gábor távozott a zenekarból, helyét Kósa Árpi vette át. Az idén októberben indult " Újra talpon" turné utolsó állomása lesz a december 28-i Rockkarácsony.
 
2011.12.28.
 
Csallóközcsütörtök - Kultúrház
Dekompresszió
Trendkillerz
Eye Beyond Sight
Phoenix
Bloody Roots
 
Belépő: 5 Euro
 
https://www.facebook.com/event.php?eid=176473999104717
 
http://www.phoenixmusic.sk/

Címkék: ajánló

CONCERTO Hírek!

2011.12.16. 10:38 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Számtalan új koncertről tudunk beszámolni 2012-re, és néhány változásról is. Azt már nyugodtan kijelenthetjük, hogy a tavasz a csajmetalról fog szólni, hiszen olyan előadók teszik tiszteletüket Budapesten, mint a Nightwish, az Epica, a Delain vagy Anneke.

A sajnálatos változások a Thrash előadókat érintik: az Evile koncertje produkciós problémák miatt elmarad, a Tankard koncert pedig átkerül a Dürer Kertbe, mivel aznap az Epica bérli ki a Club 202 színpadát. (A korábban megvásárolt, Club 202-be szóló jegyek továbbra is érvényesek.)

Reméljük mindenki megtalálja a kedvére való koncertet, de ígérjük, hogy még jó pár izgalmas rendezvényt jelentünk be az első félévre.
 
Kezdjétek az évet 2012-ben is CONCERTO koncerttel! 
 
Boldog Karácsonyt és Sikeres Új Esztendőt Kíván a CONCERTO Music!
 

Címkék: hírek

Nagy Karácsonyi PunkÜnnep - 2011.12.17.

2011.12.15. 21:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Minden évben összegyűlnek a punkok Karácsony tájékán, és a Nagy Karácsonyi PunkÜnnep keretében együtt pogózzák végig egy estén a stílus hazai képviselőinek színe-javát felvonultató eseményt.

Ez idén se lesz másképpen, hagyományosan minden évben a legnagyobb tömeget vonzó PUNK rendezvény a Nagy Karácsonyi PunkÜnnep, amely idén december 17-én szombaton a budapesti Dürer Kert két termében kerül megrendezésre.

Fellépők: HétköznaPI CSAlódások, Prosectura, Konflikt, Kretens, Rózsaszín Pittbull, Qss, Yellow Spots, Fegyelmező Részleg, és a Rancid cover Timebomb. Kapunyitás este hatkor, húsz perccel később pedig bár dübörög is a PUNK zene!

Boldog Ünnepeket!

 

Címkék: ajánló

Bemutatkozik az Anagramma!

2011.12.15. 20:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A formáció 2005-ben jött létre Gyurika és András által. 2006 januárjában stúdióztunk az esztergomi Genezáretben. Nagyon büszkék voltunk az elkészült felvételekre, hiszen két napunk volt a négy dal rögzítésére és keverésére. Ráadásul ekkor még ketten voltunk, így mindketten énekeltünk, valamint Gyurikának kellett a gitár mellett, a basszusgitár témákat is feljátszani. Bár még nem volt annyi dalunk, de elkezdtünk gondolkodni azon, hogy a későbbiekben mikor tudunk élőben fellépni. Kapóra jött, hogy a Longbow zenekarból kiszállt Parák Tamás basszusgitáros, úgyhogy gyorsan elcsábítottuk.

A koncerteken kényszermegoldásként Gyurika vállalta a frontemberi feladatokat, de gitározás mellett ez elég nehéz dolog. Folyamatosan kerestük a lehetséges embereket, de nem jártunk sikerrel. András ezt megunva nyakába vette Esztergomot, és körbelátogatta a zeneiskolákat, és azokat a helyeket ahol énekkel foglalkoznak. Sikerrel járt, így jelenleg két (!) Énekesnőnk is van, Vivien és Lilla. Szokatlan, hogy két frontember van, de működik, és ez a lényeg.
Ezután nem sokkal csatlakozott a zenekarhoz Atti, aki eleinte Tamást "helyettesítve" basszusgitáron, majd gitáron erősítette a zenekart.
Zenénkben törekszünk a dallamosságra, refrén centrikusságra, attól függetlenül, hogy maga a zene mélyebb, sötétebb lett. Ez köszönhető a korábban „C” hangolású gitároknak, amit az óta még egy egész hanggal lehangoltunk. Kerestük azokat az előadókat, amiket mindannyiunk kedvel, hogy el tudjon kezdődni a közös munka. Leginkább  Evanescence,  Within Temptation, Nightwish szerzeményeket játszunk a saját dalaink mellett. De vannak Lacuna Coil, Shakespeare’s Sisters dalok is a repertoárunkban. 
2011. november 10-én "jelentettük meg" magán kiadásban második anyagunkat, aminek a "Teljes Földfogyatkozás" címet adtuk. 5 dalt vettünk fel rá, 3 saját dalt, és két feldolgozást (Within Temptation - The Howling, Lacuna Coil - To the Edge) A lemezt egy az egyben magunk készítettük a felvételtől a keverésen át a borítóig, de azt hiszem a végeredmény abszolút jó lett.
 
A lemez beszerezhető a zenekartól, bővebb információ a honlapunkon: 
 
 
 
Németh Lilla - ének, billentyű
Komáromi Vivien - ének, billentyű
Kozák György - gitár
Horváth Attila Balázs - gitár
Parák Tamás - basszusgitár
Molnár András - dob
 

Címkék: bemutatkozik a

Második Országos Zenész Pótszilveszter - pályázati felhívással!

2011.12.15. 20:09 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Fogjunk össze a rockzenéért 2012-ben is!

Január 14-én, rögtön egy nagyszabású rendezvénnyel indít a Motoroshang online rockzenei rádió munkatársa Szick Gergely, mint főszervező.

Hosszú évek keserű tapasztalata, hogy a médiák nem hajlandók tudomást venni a magyar rockzene létezéséről, létjogosultságáról, így ez a fajta muzsika száműzetésre ítéltetett a hazai orgánumokból. E csendes kirekesztés ellen kíván – figyelemfelhívó szándékkal –fellépni a Motoroshang rock rádió az Második Országos Zenész Pótszilveszterrel. Várják minden olyan vállalkozó kedvű rock zenész, illetve zenekar jelentkezését, aki kedvet érez ahhoz, hogy mindjárt az év 2. szombatján az Arany Tíz Kultúrház színpadán részt vegyen egy kis együtt muzsikálásban.
 
A jelentkező énekesekből, gitárosokból, billentyűsökből, dobosokból, stb. áll össze majd az ország legnagyobb, REKORD elnevezésű rock formációja, amely csak és kizárólag a jelzett időpontban fog fellépni, hogy előadjon három rock himnuszt: a P. Box (P.Mobil) - Zöld, a Bíbor és a fekete, ugyancsak P.Box – Soha nem elég, valamint Radics Béla és a Taurus - Zöld csillag című örökbecsű darabjait.
 
Jelentkezési határidő: 2012. Január 10.
 
A programhoz kapcsolódó pályázati felhívás: 
 
A Motoroshang rock rádió várja azon zenekarok jelentkezését, akik feldolgozták, vagy feldolgozni kívánják a Generáltól (vagy Cserháti Zsuzsától) a Különös szilveszter című nagy sikerű nótát!
További feldolgozható számok:
Piramis: Kívánj igazi ünnepet
TNT: (Dobrády Ákos): Nem jön álom a szememre
 
Hogy miért pont ezt a három szerzeményt választották, Szick Gergely, a rock rádió munkatársa szerint roppant egyszerű magyarázata van:
 
„Egyrészt mindkét dal meghitt hangulata, témája a közelgő karácsonyt idézi; a Piramis- opusz újragondolása a fiatalabb generációknak is népszerűsítheti ezt az ikonértékű szerzeményt. Másrészt Ákos szerzeményéhez elegendő egy jó gitár riff és máris kész egy nagyszerű rock nóta. Természetesen a harmadik szám pedig minden szilveszteri buli elengedhetetlen kelléke, így a Második Országos Zenész Pótszilveszteré is! Kedves „feldolgozók”, ne feledjétek: a kevesebb, néha több!”
 
Beküldési határidő: 2011. december 20.
 
A pályázatra beérkező dalokat egy szakmai zsűri bírálja el, az eredményről a nyertest 2011. december 22.- ig értesítik. A karácsonyi szerzemények átiratával külön-külön, és együtt is lehet pályázni!
Bővebb info a pályázatról: motoroshang.hu@gmail.com
 
A nyeremények:
 
Fődíj:
A dalt a Motoroshang rádió december 30-ig napi rendszerességgel legalább három alkalommal forgatja, a Különös szilvesztert pedig Január 15. -ig
A nyertessel szabadon felhasználható referencia riportot készít
Negyven perces fellépési lehetőséget biztosít a 2012. január 14-én megrendezendő Zenész Pótszilveszteren
2. illetve -3. díj:
A Motoroshang rádióban a beküldött dal december 22. és 30. között legkevesebb három alkalommal kerül lejátszásra, a Különös szilvesztert pedig December 22. és Január 15. között, Ezen felül az előadóval riport készül, amely a rádió élő adásban hangzik el.
(Persze a jól sikerült előbb beérkező nótákat már 22.-e előtt is elkezdjük játszani!)
 
További infó:
Szick Gergely
+36203712333
„Az internetes rock rádió,
ahol csak Magyar zene szól."
 
 
 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása