Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

január 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Távirati stílusban - Szávai Gergő (Twister) válaszolt

2012.01.16. 22:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

2011 a Twister éve volt. Ti hogy éltétek meg ezt az évet?

Elégedettek vagyunk a 2011-es évvel. Amit elterveztünk, az minden összejött. Ez kicsit szokatlan is, úgy hogy várom a, következményeket:) Február végétől stúdióztunk, demóztuk fel a lemezt. Nyáron az eredmény meg is jelent a Hammernél. Aztán egy olyan dolog, amit tényleg kevesen élhetnek át, hogy a Club 202-ben lemezbemutatót tudtunk tartani. Erre nagyon büszkék voltunk. A zenekar menedzsmentjére meg még inkább. /köszi:)/ A közel 9000 eladott példány, meg a sok pozitív visszhang. Úgy hogy bátran mondhatom a kérdésedre a választ, hogy igen az volt.
 
Ősszel végigjártátok az országot a Junkies zenekarral. Milyen tapasztalatokat szereztetek?
 
Igen, keményesi volt :) Nyilván egy turnén vannak jó, és kevésbé jó tapasztalatok. Mivel nem teljesen ugyanazt a stílust képviseljük, néha kicsit félve léptünk a színpadra. De a lemeznek köszönhetően az ország minden területén voltak Twister szimpatizánsok, és ez nagyon jól esett. December 30-án meg az évzáró buli állatiasan sikerült. Azon kívül nagyon jól összehaverkodtunk a srácokkal, bár Móki meg Andris/Szekeres/ sehonnan nem fognak együtt hazautazni…szerintem:)
 
Készülnek már a dalok a következő lemezre. Mikorra tervezitek?
 
 Felvázolva már 7-8 szám megvan, szövegestül. Tomival /Pető/ demózgatjuk fel szépen, és fejben már mindent tervezgetünk, hogy miként hogyan milyen szám, cím, stb..Én személy szerint imádom a szám írós korszakot. Úgy hogy készülgetnek, mi meg a 2. lemezre. Nagyon szeretnénk a kettes lemezt is a Hammerworldnél megjelentetni, a cél 2013 duplaszám, napra pontosan 2 évre az első lemez után. Ezt tűztük ki. Ez a nagy terv. A lényeg hogy Twisteres és jó lemez legyen.
 
Ha jól tudom, kacérkodtok a dalok angolra fordításával. Miért döntöttetek így?
 
Jó a kérdés. Mondjuk, kicsit sablon a történet ugye, rengeteg kolléga próbálkozik angolul. De hát ez van, talán érdemes egy próbát tenni és egy két helyre elküldeni pár számot angolul, sosem lehet tudni.. Nem igazán külföld a cél, mert a Twister szövegvilága talán hazai mondanivalókat tartalmaz, de majd meglátjuk. Lehet, beleviccelünk a világ arculatába, ki tudja:)
 
Mik a tervek tavaszra?
 
Ahogy ez lenni szokott nálunk, mindig alakítjuk az utolsó pillanatig, aztán hirtelen egyszer csak összeállnak a dolgok. Ez most sincs máshogy. Még februárig szeretnénk a klipet megcsinálni. Lehet nyárig kicsit kevesebb fellépés lesz, ez az előbb említett lemez, és nótaírások miatt is van, és szeretnék kevesebb, viszont nagyobb bulikat csinálni. De Twister koncertekből azért nem lesz hiány!
 
 

Címkék: távirati stílusban

Távirati stílusban - Kéri Zoltán (Cherokee) válaszolt

2012.01.16. 20:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A nagy csend szorgos munkát takar. Hogy áll a lemez?

 Nagyon jól haladunk a lemezzel. Négyen már végeztünk, most Lacin a sor. Keményen dolgozunk, nagyon jót szeretnénk csinálni!
 
Tavaly elkészült az első profi klipetek. Milyen volt a fogadtatás és a visszajelzés?
 
A klip nagyon jól sikerült. A Youtube-on is számosan megnézték, és aki látta, annak tetszett. Mi is teljes mértékig meg vagyunk elégedve vele, a következő klippet is ezzel a stábbal (videoportfolio.hu) fogjuk elkészíteni.
 
Sok tagcserén ment át a zenekar az elmúlt 1 évtizedben. Ez a formáció mennyire erős?
 
Mindig azt gondoltam, hogy az adott felállás stabil. Aztán mindig történt valami. Nehéz összetartani öt embert... Úgy érzem, hogy most mind az öten egyfelé húzzuk a szekeret. A felállás megingathatatlan!!!
 
Gondolom várva várt lemezhez lemezbemutató is dukál. Ezzel kapcsolatban milyen terveitek vannak?
 
Nagyszabású lemezbemutatót szeretnénk. Sok meglepetéssel készülünk: új design, színpadkép, régi Cherokee tagok, és egyéb vendégek felvonultatását tervezzük. Aki el fog jönni, az nem fogja megbánni. Ez biztos!
 
 Hol láthatunk Benneteket legközelebb?
 
Februárban Érden, márciusban Győrött, és a budapesti Westbahnhof-ban láthat bennünket a nagyérdemű. A pontos dátumokat, és egyéb tudnivalókat a honlapunkon, a www.cherokee.hu - n bárki megnézheti.
 

Címkék: távirati stílusban

Játssz és nyerj Decaying Incest cd-t!

2012.01.16. 19:41 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A legfontosabb tudnivalók a Decaying Incest zenekarról: 
 
Tavaly tavasszal megjelent első lemezük a Nail Records gondozásában. Tavaly nyáron felléphettek Csehország legnagyobb zenei fesztiválján, a Rock for People-on. A zenekar csornai illetőségű, de már megfordultak több helyen az országban és ez idén sem lesz másként.  A muzsika amit játszanak legközelebb a thrash metalhoz áll. A céljuk, hogy a zenéjük minél több emberhez eljusson  illetve, hogy ők minél több zeneszeretőhöz jussanak el.
 
 Ha jobban meg szeretnéd őket ismerni ( és tudom,hogy így van), no meg, ha szeretnél hozzájutni első lemezükhöz, melynek címe: Tépd szét a csendet, nem kell más tenned mint válaszolni három kérdésre. Három jó válaszért, három szerencséshez juttatjuk el a lemezt.
 
1. Ki tervezte az új lemez borítóját?
2.Melyik évben lett Horváth Zsolt a zenekar frontembere?
3.Melyik az a dal, ami felkerült a zenekar első demójára és az első lemezére is, más-más címmel? Elég, ha az egyik címet megmondjátok.
 
A megfejtéseket ide várjuk: metalkilincs@gmail.com, eddig: 2012.01.29.
 
 

 

Címkék: játék

A Melós szelleme a Pecsa Caféban

2012.01.16. 08:49 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A cím természetesen magyarázatra szorul, de ha bepillantunk a magyar rockzene történetébe, hamarosan minden megvilágosodik. A "melósnak" nevezett legendás koncerthely -vagy inkább klub - a Csepeli Munkásotthon nevének rövidített és rockosított változataként került be a krónikákba - és nem érdemtelenül.

 A 70-es évek elejétől olyan legendás bandák otthona volt  a klub, mint a Ferm, amelyben Menyhárt János, Gerdesits Ferenc, Környei Csaba és Attila, valamint Szikora Róbert játszott, majd a Nevada Fischer Lászlóval, Vörös Istvánnal és Radics Bélával.   A Beatrice következett 1978-tól, őket a Rolls Frakció  és a Hit követte, majd jött  a Pokolgép, végül az Ifjúsági Magazin klubja keretében a P.Mobil, a Color, a Korál és Hobó.
 
Több mint 20 éven keresztül minden vasárnap dübörgött a rockzene a csepeli fellegvárban és ezt a hosszú folyamatot egy személy neve kapcsolta össze, Hajnal Gábor volt a bulik szervezője, műsorvezető-házigazdája, aki manapság a Pecsa  koncertmenedzsere.
 
Így egyáltalán nem meglepő, hogy január 18-tól a "Melós" szelleme lengi be a Pecsa Cafét, szerdán Nagy Feró és a Beatrice lép fel, csütörtökön a Lead Zeppelin koncertezik, amelyben az egykori Ferm énekes, Gerdesits Ferenc fia Gerdesits Faszi ül a dobok mögött. Péntekre összeáll az egykori Hit zenekar, Mr.Basaryval, Füxivel, Talabérral, Pozsonyival, Tihanyival,  az pedig külön érdekesség, hogy előttük a 80-as évek remek salgótarjáni bandája, a Fanyúl tér vissza a pesti dobogókra. Szombaton Vörös Pisti akusztikus estje  zárja a hajdani "csepeliek" sorát, méltó emléket állítva a rock egyik felejthetetlen szentélyének.

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása