Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

január 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Leander, Grenma, Insane a ZION-ban! - 2012.01.21.

2012.01.18. 14:58 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Január 21-én, szombaton a pécsi ZION klubban a Leander, a Grenma és az Insane koncertjei lesznek majd megtekinthetőek, továbbá fellép Vörös Atilla másik zenekara, a Vulgar Display of Cover, Pantera tribute estjükkel.

Az Insane a tavalyi Rockmaraton óta most jár először Pécsen, nem rég megjelent video klipjük amit a készülő új lemez egyik dala ihletett. A Grenmával és Fish-el közös turnéjuk ugyan nem érintette Pécset, de most megtekinthető lesz a 3 tenorból kettő, no meg a méltán népszerű Leander, akik ugyancsak lemezen munkálkodnak. Az este unikumnak számít a város zenei életében, feltétlenül látogassatok el, főleg ha nincs más alternatíva.
 
 
 
 
 
19:30 Vulgar Display of Cover (Pantera Tribute) 
20:50 The Grenma 
22:10 Insane 
23:30 Leander 
              
Jegyár:
1.990.-Ft 20:00-ig 
2.490.-Ft 20:00 után 
(Csak helyszínen kapható!) 
 
Kapunyitás: 19:00
További infók:

Címkék: ajánló

Best of Rock FM - új rock rádió az éterben!

2012.01.18. 12:26 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A napokban egy új rock rádió kezdte meg működését a magyar éterben. A "Hozzád, neked szól" szlogennel működő Best of Rock FM 100%-ban rockzenét sugároz a nap 24 órájában. Magyarországon egyedül álló módon 50-50 %-ban hazai és külföldi zenekarok, előadók töltik ki a zenei kínálatot.

 

 A rádió Törökbálint térségében a 97.6 MHz és Zsámbék-Százhalombatta térségében a 88.4 MHz frekvenciákon fogható.

Sugárzási terület Budapest II. kerülettől Székesfehérvárig behatárolva hallgatható. Nagyobb települések: Budaörs, Érd, Szigetszentmiklós, Tatabánya, Bicske, Dunaújváros, Dömsöd, Ercsi, Martonvásár, Diósd, Biatorbágy.
 
 Fix napi fő műsorok:
 
Hétfő - Péntek 06 -10-óráig „Talpra magyar”- zenés reggeli napindító műsor sok-sok közlekedési hírekkel, autópálya és út információkkal.
A nap 24 órájában rockzene.
24 órás kívánságműsor (egyedülálló a média történetében)
A rádió az M1-M7-M0-M6 és az M5-ös csomópontokon fogható és hallgatható, ezért folyamatos és azonnali közlekedési tájékoztatás, óránként hírek, stúdióbeszélgetések a művészvilág hírességeivel,
Zenei kiadók régi és új kiadványainak bemutatása, hallgatókkal való állandó vélemények megosztása.
 
Délutáni műsorok:
 
Hétfő 14-16 óráig „A rock új nemzedéke”—fiatal zenekarok, előadók bemutatkozása.
Kedd 14-16 óráig „RockBarlang”— élő rock legendákkal való beszélgetés.
Szerda 14-16 óráig „Te vagy a nyerő”—játék, nyeremények, sport.
Csütörtök 14-16 óráig a Metal Hammer kiadó 2 órája sok-sok zenével, koncertajánló.
Péntek 14-16 óráig „Közélet”—települések 2 órája, (polgármesterek, képviselők. jegyzők, civil szervezetek a stúdióban),
Szombaton és vasárnap a hét fix műsorainak ismétlése.
 
A rádió online is hallgatható.
 
 

Címkék: hírek

Leaner - Interjú

2012.01.18. 10:33 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
A zenekar 2009-ben egy erdélyi tribute bandától kapott felkérés okán állt össze. Ez a tény nálam mindenféleképpen magyarázatra szorul. Hogy is volt ez? Szóltak, hogy kellene egy Nirvana tribute zenekar, Ti meg gyorsan bevágtátok a repertoárt és mentetek?
 
Nem, ezt erdélyi barátaink vetették fel, akik egy Metallica tribute bandában játszottak, mi lenne, ha csinálnánk egy közös mini turnét. 4 állomás Erdélyben és 4 állomás Magyarországon. (Arad, Nagyvárad, Székelyudvarhely, Kolozsvár, Győr, Sopron, várpalota, Budapest). 
Mi  már a 90-es években is játszottunk az akkori zenekarunkkal Nirvana számokat és így jött az ötlet, hisz Zozó tipikusan Kurt, hasonlít a hangfekvése stb., megcsináltunk egy műsort és azt mondtuk, hogy ez a pár buli és ennyi, de akkora siker volt, hogy kénytelenek voltunk folytatni.
 
Milyen zenei múlttal rendelkeztetek a Leaner előtt? Feltételezem, hogy mindenki játszott valahol.
 
Igen, mindegyikünk játszott más-más zenekarokban és együtt is tevékenykedtünk már pl.: Trans Express, Garden of Eden, Boom, Jezabel, Lucky Blues.
 
 
Nagy divat mostanság tribute zenekart alapítani. Nem éreztétek soha szükségét saját nóták írásának? Zenészként kielégít benneteket az, hogy kizárólag a Nirvana dalait adjátok elő?
 
Itt lesz a bökkenő (csattanó?), mert a 2012-től a zenekar saját számokkal szeretne bemutatkozni, igaz a koncerteken lesz egy két Nirvana feldolgozás is.
 
 
 2011 nyarán játszottatok az angliai Tribfesten. Hogy sikerült oda kijutni?
 
Meghívtak, látták a zenekart és úgy döntöttek, hogy ez kell nekik.
 
Láttalak Benneteket színpadon. Példaértékű az az energia és lelkesedés, ahogy a színpadon nyomjátok. Ez még a legtohonyább közönséget is meg kell, hogy mozgassa. Milyen az általános fogadtatás a zenekarra klubszinten?
 
Ez így van, ahogyan mondod: a színpadon sok energiát fektetünk abba, hogy a közönség jól szórakozzon, próbáljuk lehozni a bulikat, hogy minél hitelesebb legyen, ami sikerül is és elérjük, hogy a srácok jól érezzék magukat, és egy jót bulizzanak!
 
Ősszel és télen sok helyen megfordultatok. Van már olyan hely, ahova visszahívtak Benneteket?
 
Hála Istennek elég sok buli volt a 2011-es évben, többször játszottunk Budapesten, a SZABAD az Á klubban, Sopronban határozottan kedvelnek bennünket, Tatabányára a Roxxyba is visszahívtak, tehát vannak helyek ahol szeretnék látni a bandát, annak ellenére, hogy még sok helyre kell, kötelező eljutni!
 
 
Felléptetek a Bloody Roots vendégeként is. Nekem ez a párosítás azért nem nagyon áll össze. Hogyan fogadta a thrash közönség a Nirvanat?
 
Igen a tavalyi év végén nem csak a Bloody Roots-al, hanem az Auroraval is toltuk egy koncertet. Nagyon nagy buli volt, rengeteg ember, és voltak sokan, akik miattunk váltották meg a jegyüket (főképp Sopronban)! Ne hangozzon nagyképűen, de mi minden közönséget megmozgatunk, rossz közönség nincs, csak rossz zenekar! A kérdésedre a válasz: a trasherek és a punkok is megették a Nirvanat, sőt egy saját számot is játszottunk nekik, amit jól fogadtak.
 
Milyen terveitek vannak tavaszra és nyárra? Azt látom, hogy lendületben nincs hiány :)
 
Igen, dolgozunk, nem lehet megállni, most stúdióban vagyunk és csináljuk az első saját Leaner anyagot, amit koncerteken, fesztiválokon szeretnénk népszerűsíteni! Áprilistól várható az anyag megjelenése, egy jó kis grunge zene, gondolom és remélem a rajongóink, mindenki megelégedésére.
 

www.leaner.hu

www.facebook.com/Leaner666

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása