Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

január 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Jön a P.Mobil!

2012.01.24. 10:37 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Amikor a 70-es évek elején, mint a Kőbányai Ifjúsági Park műsorvezetője, megláttam az aznapi fellépő molinóját, amin a Gesarol felirat díszelgett, nem gondoltam, hogy a következő 40 év egyik legfontosabb bandájának elődjét látom és hallom. 1973. május 1-től lépett színtérre az addigi Gesarol  együttes P.Mobil néven és elindult az egyik legfényesebb, legküzdelmesebb és legfájdalmasabb karrier a hazai rock történetében.

Rengeteget dolgoztam együtt a Mobillal, rengeteg emlék, élmény fűz hozzájuk, kezdve onnét, hogy csaknem kirúgtak az Egyetemi Színpad könnyűzenei szerkesztői poziciójából, mert a Lóránt  kitapétázta a várost a buli szórólapjaival, ami akkoriban főbenjáró bűnnek számított. Ugyancsak ezen a helyszínen a Vadmacskák nevű lány rockzenekarral közös bulin, miután vita támadt ki játszik ki után, az akkori P.Mobil dobos, Póta András főnöki utasításra, órákig kucorgott a wécében, a Lóri pedig közölte velem, hogy ők csak később tudnak játszani, mert a Póta hazament vacsorázni. Dorogon viszont a nagyérdemű publikum összedöntötte a színpadot, mikor én ordítozva bekonferáltam a zenekart, a Lóri pedig a másik mikrofonba üvöltötte, hogy jeeeee! Kimásztunk a romok alól, hogy kezdhessék újra építeni a motyót , mi pedig megállapítottuk, hogy semmi szükség a zenekarra, mi ketten megcsináltuk a bulit... Sok-sok koncert, utazások, Ifi Park záróbuli, Fradi-pálya, szimfónikus Honfoglalás, amelyet először nagyon utáltak a "szomorú zenészek", de végül a vonósok hangszereiken kopogva, néhányan könnycseppel a szemükben, fogadták maguk közé a rockzenészeket,  majd évekkel később  Omega-P.Mobil a Népstadionban és megannyi közös emlék fűz össze a Mobillal.
 
 A klubok fontos szerepet játszottak a csapat életében. klubban játszani mindig izgalmas feladat, közel vannak az arcok, minden rezdülés érzékelhető, ugyanakkor intim és baráti. A Metro klub, az FMH körterme és a kisebb vidéki helyszínek akkor is fontosak voltak, amikor évente több száz koncertet adott a banda nagy színpadokon. A decemberi  sikeres buli, után a Pecsa Music Cafét választotta állandó klubjának a zenekar, ahol minden hónap utolsó szombatján várják a régi és új Mobilosokat.
 
 A rockzenét nagy divat manapság temetni és bizony vannak akik mindent elkövetnek, hogy eltöröljék. A rock azonban nem adja meg magát. Ellehetetlenítették a Pont FM rockrádiót, de már szól  A 97,6-on és a 88,4-en a Best of Rock és itt vannak a veterán zenészek és a fiatalok, akik nem hagyják, hogy elvegyék tőlük ezt a zenét, mert a rock örök és elpusztíthatatlan.
 
Ezt jól jegyezze meg mindenki.
 
Hajnal Gábor
 
 
P.Mobil koncert
 
Pecsa Music Café
2012. január 28. 21 óra
vendég: Empty Rooms
 

Címkék: ajánló

Punnany Massif hétvége

2012.01.24. 10:25 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hogy miféle zenekar a Punnany Massif? Fifikás lírika, robbanékony hangminták, harmonikus hangszeres játék és büszkén vállalt lokálpatrióta attitűd a Mecsek (leg)aljáról, ha csak pár szóval akarjuk jellemezni a csapatot. 10 fős élőzenekari felállásuk végigturnézta az országot , meghódította Isztambult, 3 új klip mellett kidobta várva-várt második nagylemezét, majd egy huszáros rohammal bevette Pécs szuperakusztikájú koncerttermét, a Kodály Központot, ahol kórussal, vonósokkal, fúvósokkal és táncosokkal és egy Kölesferivel kiegészülve majd’ százan léptek színpadra. A sok munkának be is ért a gyümölcse: a Punnany lett az MTV zenecsatorna idei EMA-szavazásának egyik jelöltje a ’Legjobb Hazai Előadó’ kategóriában!

A csapat magját alkotó, termékeny zenei kollektíva továbbra sem nyugszik: szeptember elején jött ki a Shen Kick folytatásaként is felfogható, 8 számos Sun Kick kislemez. A nyári ízekkel átitatott napfényes hangulat-pakk egyik ’legfílingesebb’ dala, az ’Élvezd ’egyből közönségkedvenc lett, a városkánk irányában vállaltan elfogult ’Pécs Aktuál X’ c. nótához készített, helyi fejeket is szép számban felvonultató videoklip pedig nemrég került bemutatásra.
 
01.27. Péntek
 
MosonmagyarÓvár: Egyetem (régi díszterem) 
Vendég: DJ.System (UGS) 
Kapunyitás: 20:00
Jegy: 1.500 HUF
 
 
 01.28. Szombat
 
Kapuvár: Shop-Stop 
Kapunyitás: 22:00
Jegy: 1.000 HUF
Koncert után Insomnia parti
 
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása