Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

január 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Pulzus nevezettek - Semi Holsen

2012.01.02. 20:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
 
A zenekar 2009 májusában alakult Királyhelmecen, Szlovákiában. Alapító tagjai az ex-Waterfall-os Nádasdi Péter (ének) és Kóbori Dávid (dob), valamint Szabó Ferdinánd (gitár, vokál). Augusztusban csatlakozott hozzájuk Oravec Gábor (basszusgitár).
Első fellépéseiket ebben a felállásban játszották le. A Semi Holsen Kobák Olivér (gitár) csatlakozásával vált teljessé, 2010 májusában.
A zenekar angol nyelvű dalokat ad elő, melodikus alternatív rock stílusban. Az eddig rögzített dalok a honlapjukon meghallgathatók.
 
 
 
 
 
Tagok: 
 
Nádasdi Péter (ex-Waterfall) – ének
Kóbori Dávid (ex-Waterfall) – dobok
Szabó Nándor – gitár, vokál
Oravec Gábor – basszusgitár
Kobák Olivér – gitár 
 
 
 

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - WetSkin

2012.01.02. 15:12 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar 2008-ban alakult Veszprémben, akkor még Reckless néven. A 3 év alatt több tagcserén ment keresztül, mára már csak Géza (gitár) és Geri (basszusgitár) maradtak, mint alapító tagok. 2010-ben csatlakozott hozzájuk Németh Róbert. Eleinte feldolgozásokat játszottak, de nem tudtak nyugton maradni, amíg el nem kezdtek saját dalokat írni. 2011 tavaszán új fejezet nyílt történetükben, immár WetSkin néven. Legújabb tagjukkal, Erikkel, 2011 novembere óta zenélnek együtt. Stílusukat tekintve alapvetően hard rock, de különleges ízt ad neki a tagok különböző zenei stílusa. Jelenleg a saját dalaik rögzítésén fáradoznak, melyet folyamatosan fognak bemutatni.
 
 
Tagok:
 
Németh Róbert - dobok
Suszter Erik - Ének, gitár
Türjei Géza Tamás - Szólógitár
Kiss Gergő - Basszusgitár, vokál
 
 

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Reverse Distortion

2012.01.02. 14:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A budapesti Reverse Distortion 2010 szeptemberében alakult és leginkább rock, metál, punk zenét játszik.
 Két és fél hónapra rá, a második sulis koncertjükön az Intim Torna Illegál előtt játszottak és már hallható volt az első saját számuk is.
A zenekar sajátossága, hogy saját számaiban - a zenekartagok különböző ízlésvilágából adódóan - néhol találkoznak a fent említett stílusok mellett a funky, alternatív zene eszközei is ezzel egyéni hangzást teremtve. A zenekar tagjai tapasztalatlan zenészek, de lelkesen, a lehető legnagyobb erőbedobással és átgondolással dolgoznak együtt. 
 
 
A zenekar tagjai:
 
Horváth Andris - ének, vokál, gitár
Horváth Peti - ének, vokál, basszusgitár
Nagy Kristóf - gitár
Nagy Adrián - dob
 
 

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Solid Icon

2012.01.02. 13:34 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar 2009-ben alakult, és kisebb-nagyobb változások után 2011 májusában érte el jelenlegi formáját. Tavaly egy koncertet adtak a Dürerben, mellyel nagy sikert arattak. A dalok írása során minden lehetséges motívumot felhasználnak, ezért stílusban nem nagyon tudják magukat beazonosítani. Saját magukra egy gyűjtőfogalmat használnak: hörgős metal :)

Eddig egy dalt rögzítettek, de gőzerővel dolgoznak a többin is.
 
A zenekar tagjai:
 
Robin Dániel - dob
Bagi Attila - basszusgitár, vokál
Gorszki Dániel - gitár
Suri Benedek - gitár, vokál
Lugosi Domokos - vokál
 
 
 

Címkék: pulzus

Beatrice, Wastaps, blues és heavy Mága Zoltán nélkül - Pecsa Café ajánló

2012.01.02. 11:25 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

 
Úgy indul az új esztendő a Pecsa Caféban, mintha mi sem történt volna. Igaz, hogy már 2012-t írunk, de változatlan tempóban mennek a bulik egymás után. Az óév utolsó koncertjei hatalmas sikereket hoztak, a Blues Company totál telt ház, a P.Mobil nagy sokaság előtt reggelig nyomta és sokan voltak az évzáró jam session-on is.
 
Most már igazán beindul a Beatrice klub,  amelyik minden második szerdán várja a zenekar rajongóit. A január 4-i buli minden bizonnyal az év első jelentős rockzenei eseménye, így a megjelenés szinte kötelező, nem beszélve arról, hogy Feró vezényletével fergeteges utószilveszteri hangulatot lehet teremteni.
 
   5-én csütörtökön, rég nem látott együttes, a Wastaps tér vissza a hazai színpadokra, egy nemrégiben megjelent új nagylemezzel a háta mögött. Az 1969-ben alakult zenekar, a magyar jazz-soul-rock egyik jelentős formációja, elsők között játszott James Brown, Otis Reding, Chicago, Blood Sweat and Tears nótákat, többször léptek fel a Syriussal és Nyugat-Európában is turnéztak. 1988-ban oszlottak fel, de szerencsére a történetnek nem lett vége, ismét együtt van a régi nagy csapat. 
 
 Pénteken a blues következik a műfajok felvonulásában, a Garda Zsuzsa-Benkő Zsolt duó és a Tenderfoot Blues Unit előadásában.  A Herfli Davidsont és a Virga Negrát is megjárt Zsoltot energikus előadásmódja, Zsuzsát pedig fantasztikus énektudása, elementáris hangja emeli ki a blues előadók közül. A Tenderfoot "Fringe" szakmai díjat kapott, ez is jelzi, hogy ők sem akárkik a blues világában.
 
 Január 7-én, szombaton jönnek a rockerek, mégpedig mindjárt négy banda egyszerre , a Flúg, a Cherokee, a Steroid és a Phlegethon köszönti az új évet, szigorúan Mága Zoltán nélkül, aki nem igazán férne be ebbe a buliba, akkor sem ha minden követ megmozgatna...
 
 
 
 

 

Címkék: ajánló

Rock'n Roll Swindle (Riff Rööfff emlékbuli) - Club 202, 2012.01.07.

2012.01.02. 11:03 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A Club 202-be járni jó dolog. A légkör baráti, jók a bulik és jó a társaság. Olyan, mintha ha hazamennék :) Valószínűleg a 90-es években üzemelő Riff Rööfff klub is egy ilyen remek szórakozóhely  lehetett, ha 20 év távlatából eme hely emlékére szervez bulit a Rock'n Roll Swindle zenekar.

A meghívott vendégek között találjuk többek között Csányi Szabit, Szekeres Tamást, Szekeres Andrást, Váry Marcit és a listát még hosszan folytathatnám.

Ha Te is törzsvendég voltál a Riff Rööfff-ben vagy ha simán szeretsz a Club 202-be járni, mert jó, akkor szombaton ezt a bulit ne hagyd ki.
 
A belépő 1500 forint, de ha a szekrényed mélyén lapul még egy eredeti Riff Rööfff póló, kapd magadra és gyere be ingyen!
 
 
Rock'n Roll Swindle (Riff Rööfff emlékbuli)
2012.01.07.
Club 202
 

Címkék: ajánló

Bírják a Metalt - Rádió17 ajánló

2012.01.02. 10:22 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

A karácsonyi zabálások, illetve a szilveszteri piálások után, az új év első munkanapján egy kis zsírégető rockpartira várunk mindenkit ma este 19 órától a Rádió17 hullámhosszán. Bemelegítésnek a Rock'n Ride-ban  a Special Providence, majd 20 órától kezdődik a  Rockszieszta. Ugyan már 2012-őt írunk, de nekünk még van néhány tartozásunk a 2011-es újdonságokat illetően, melyeket illik bepótolnunk. A "Hét újdonsága" rovatunkban egy rövid sétát teszünk Disneylandben, szigorúan sötétedés után, azaz főszereplőnk a dán hard rock legenda, a D.A.D., és két friss ropógós nótájuk. További gyomornyugtató, szabadgyököket pusztító újdonságaink: Amoral, Headshot, Generation Kill, Dragonland, Blasphemist, Stephan Forte. 

Ha kedd, akkor Backstage a Rocktriumvirátussal a Rádió17 műsorán! Az év első adásában - mellyel nem mellesleg első szülinapját is ünnepeljük magazinunknak - fókuszban az első hét kiemelkedő, fontos koncertjei (Cadaveres, Flúg, Cherokee, Amorphis). Ám lesz újdonságunk is (Savage Messiah), a Dream Evil két születésnapos tagját pedig egyik legjobb dalukkal köszöntjük fel. A műsor végén pedig szomorú kötelességünknek eleget téve elbúcsúzunk a Lord szövegírójától, Balogh Józseftől, és Woods Of Ypres főnökétől, David Goldtól. Backstage kedden este 20 órától a Rádió17-ben, ahol összekötjük a kellemeset a HANGOSSAL!
 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása