Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Stoneblade - ajándék klip csak rajongóknak!

2012.03.01. 19:50 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A veszprémi Stoneblade gondolt egyet és, ahogy mondják, az emlékeikből összeraktak egy klipet. Nektek! :)

 

Címkék: hírek

Pulzus középdöntősök dalai a Rádió 17 hullámhosszán!

2012.03.01. 19:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Március 6-án nyilvánosságra kerül, hogy melyik az a 10 zenekar, amelyik bejutott a Pulzus tehetségkutató középdöntőjébe. Hogy jobban megismerjétek őket és kedvet kapjatok a március 16-án megrendezendő középdöntő meglátogatására (amely szintén ingyenes lesz) a Rádió 17 Rock'n Ride és Backstage műsoraiban ezen zenekarok 1-1 dala bemutatásra kerül. Természetesen hallhattok majd pár szót is az együttesekről, így mindenféleképpen érdemes lesz a rádió adásait a következő időpontokban hallgatni.

 
Március 12. Rock' Ride 17-18 óráig
Március 13. Backstage 17-18 óráig
 
 

Címkék: hírek

Új dalokkal köszönti a tavaszt az Örökség zenekar

2012.03.01. 15:28 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nemzeti ünnepünk előtt pár nappal tavaszköszöntőre hívja barátait az Örökség csapata. A koncert apropóját a tél búcsúztatásán kívül a hamarosan boltokba kerülő első DVD-jük adja. És persze a régen várt találkozás közönségükkel… 

Bizony három hónap szilencium után nem csoda, ha a zenekar tagjain lassan jelentkeznek a közönség-elvonás tünetei. Vérbeli, kipróbált zenészeknél amúgy nem ritka jelenség ez…
 
Mr.Basary, Géczy Erika, Tóth Reni, Gulyás Ferenc, Nagy László, Szabó Miklós és Zsoldos Tamás újabb megméretésre készül. Március 10-én, az Angyalföldi József Attila Művelődési Központba várja régi és kevésbé régi híveit az Örökség zenekar, hogy azok is megismerkedhessenek új dalaikkal, aki lemaradtak a tavaly év végi koncertről. 
Ahogy már eddig is megszoktuk, a 19 órakor kezdődő előadás ismételten meglepetéseket tartogat.  
 
Mindenkit szeretettel vár az Örökség, hogy együtt köszönthesse a tavaszt és a hamarosan megjelenő, adventi koncertet megörökítő DVD-jüket.
 
 
 - Hegedűs István - 
 

Címkék: ajánló

Márciusi programok a Rock Club 25-ben

2012.03.01. 14:54 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a révkomáromi Rock Club 25.  Ennek ékes bizonyítéka, hogy nem csak a feltörekvő zenekarok adják egymásnak  a kilincset, hanem a népszerűbb bandák is egyre többször teszik ott tiszteletüket. Nemrégiben az Auróra zenekar miatt kellett kirakni a megtelt táblát és hamarosan a Zorall legénysége is koncertet ad a klubban. A márciusi programban sem nagyon találhatunk kivetnivalót, nézzük is! 

Március 9-én, pénteken a Flúg érkezik, egyenlőre még "próba" dobossal, de reméljük, hogy hamarosan megtalálják az igazit. :) Másnap a Harmony of Destruction és a Hypnosphere fog zajongani. Mindkét napon a belépő mindösszesen 1 Euro lesz.  Március 16-án a budapesti Overcast mutatkozik be és helyi erőként a No Rulez fogja őket segíteni, másnap pedig az Invader tér vissza a klubban, a Hant zenekar társaságában. Március 23-án a Casketgarden, Exodikon, Cryptic Remains trio ad majd rendesen a hallójárataitoknak és ez a koncert  a Casketgarden lemezbemutató turnéjának egyik állomása is  egyben. Másnap a nagyudvarnoki Factorial-X ad önálló koncertet,  és őket holnap a Road/Depresszió közös turnéjának tatabányai állomásán is elcsíphetitek. 30-án pénteken jön a Mea Vita, ők magyar slágerekkel fogják szórakoztatni a nagyérdemű, másnap, a hónap utolsó bulinapján pedig az újjáalakult Alcohol várja  régi  és új rajongóit. 
 
Figyeld folyamatosan a Rock Club 25 programjait, nem fogsz csalódni!
 
 

Címkék: ajánló

Beszélgetés Bokros „FAT” Lászlóval

2012.03.01. 14:23 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az alábbi közel két évvel ezelőtt készült interjú eredetileg a „gólyavári Rockesték” sorozatban megjelent tanulmányomhoz tartozik, bizonyos okok miatt mégis külön megjelenést érdemel, hisz az interjú alanya, Bokros László egy napjainkban is igencsak aktív, gondolkodni képes személyiség.  Zenész, író és egyben az Ultra Viola Bulldogs Szurkolói Egyesület elnöke, akinek érdemes megismerni eddigi pályafutását, hisz talán kevesen tudják, hogy a sokak által ismert író, aki egyben a 90.9 Jazzy Rádió műsorvezetője, és a Groovy Zenekar dobosa, igen kemény Hardcore - Punk múlttal rendelkezik.

Mikor és milyen indíttatásból kezdtél el zenélni?
 
Édesapám is dobolt a hatvanas évek korszellemének megfelelően, így mivel otthon jócskán volt dobverő, kézenfekvő, hogy én is elkezdtem csörömpölni. 
 
Röviden összefoglalnád az eddigi zenész pályafutásod?
 
Nagyon röviden, úgy 17 éves koromtól játszom zenekarokban.  A legfontosabbak a B.E.M. (HC), Robbantott Csirkék (botrány punk), New Fight (HC), most pedig a Groovy, ami a 90.9 Jazzy zenekara. 
 
Mennyire fogadta el a környezeted, hogy underground zenekar tagja lettél, esetleg megpróbáltak lebeszélni, vagy válaszút elé állítani?
 
Lényegében, mivel a lázadók közé tartozom szociológiai tekintetben, szinte minden hét újabb válaszút. Persze idővel higgadtabb lettem, de talán így még nehezebb elfogadni a világot. Emlékszem, egyszer egy tanárom azt mondta, a zenei világban farkastörvények uralkodnak, aztán azt vettem észre, hogy a nagy demokrácia térhódításával mindenki mindenkinek a farkasa lett. Nincsenek stabil pontok, sőt kijelenthetem, hogy a zene lassan több biztonságot jelent, mint bármilyen más közeg. És ez nagyon nincs jól. A valódi biztonságot otthon kellene keresnünk, de a jelenlegihez hasonló létbizonytalanságot soha életemben nem tapasztaltam.
 
Miben nehezítette, vagy könnyítette ez meg az akkori érvényesülésedet a mindennapokban (esetleges közvetlen, vagy családot, ismerősöket ért atrocitások)?
 
Az érvényesülést szerintem rövidtávon gátolja ez egyéni hang, hosszabb távon azonban működik a dolog. A mindennapokban a mai napig gátol, hiszen a "civilek" nem tudnak mit kezdeni a magamfajta megszállottakkal. Ez is szégyen, de ez a legkevesebb, ennél sokkal károsabb előítéletek is léteznek... 
 
Tapasztaltatok-e bármifajta veletek szemben irányuló hatalmi fellépést a koncerteken, lemezkiadás területén, esetleg próbáltak-e titeket valamilyen formában ellehetetleníteni, kaptatok-e negatív propagandát?
 
Rendőri beavatkozás mindössze egyetlen Pecsa béli koncertünket követte, ami azonban csak annyiban állt, hogy ránk húzták a függönyt. Persze nem tudták, hogy a következő zenekar is mi leszünk :) Az érdekes, hogy szerintem jó időben csináltuk a dolgainkat, így például a Petőfi rádió is foglalkozott velünk valamikor 90-ben. Zavaros, kialakulatlan időszak volt a rendszerváltás környéke, éppen ezért volt szép. Jómagam a mai napig kinevetem a hatalom paranoiáját. Ez nem sokat változott. 

Jelenleg is aktívan zenélsz?
 
Igen, a fent említett Groovy zenekar vezetője vagyok, amelyben jazzkonzervatóriumos fiatalok a társaim. És hihetetlenül jó zenészek. 
 
Szerinted könnyebb vagy nehezebb ma underground körökben érvényesülni, mennyiben más ma az ez a fajta élet?
 
Más, nagyon más. Szétvált, szegmentáltabb, nincsen egyetlen jól kivehető célpont. Nehéz a fiatalok helyzete, nem lennék a helyükben. Persze él az underground, mert szép, ha valahol nem az  üzlet az első. Én drukkolok neki, de nem könnyű a helyzet. Talán 2006 jót tett a lázadásnak, mert akár tetszik akár nem, felrémlett az a bizonyos harmadik T, egy hazudós miniszterelnök szájából. De ő is eltűnt, szerencsére...
 
És ezeken kívül van még valami, amit fontosnak tartanál megemlíteni a témával kapcsolatban?
 
Nekem megadatott, hogy egyik héten KISZ klubnak a másikon FIDESZ klubnak hívták a termet, ahol játszottunk. Amúgy a korszaknak ma már bája van, de akkoriban sokan aludtak nyugtalanul. Én a mai napig nem tudok mit kezdeni az elvtársakkal, mert számomra idegen és fura volt a világuk. De valahogyan működött. Persze okádtam tőle, de most sem vagyok felhőtlenül boldog. Sőt…
 
- Novák Árpád - 
 
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása