Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

2012
<<  >>
jan feb már ápr
máj jún júl aug
sze okt nov dec

Távirati stílusban - Kis Tamás (Farcry) válaszolt

2012.02.12. 14:51 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 

Márciusban jelenik meg az első albumotok. Miért kellett erre ennyit várni?

A felvételek Olaszországban készültek, egy ottani management cég intézte volna a teljes kiadási mizériát. Sajnos az eredetileg megállapodott feltételekhez nem tartották magukat, így más megoldásban kellett gondolkodnunk. Ez egy időigényes folyamat volt, de végül révbe értünk.

 

 A lemezt a Grom/Tmina Records adja ki. Hogy kerültetek ehhez a kiadóhoz?
 
Miután "szakítottunk" az olaszokkal, a felvételeket újrakevertettük/mastereltettük Töfivel a Denevér Stúdióban. A kész albumot szétküldtük európai kiadóknak. Többen érdeklődtek, de a Grom/Tmina Records ajánlata volt a legkorrektebb.
 
Magyarországon is próbálkoztatok kiadóval? Vagy ezt a lehetőséget eleve elvetettétek?
 
Őszintén szólva már a kezdetekkor külföldi kiadóban gondolkodtunk. Nem is a nemzetközi CD eladás a döntő szempont egy hazai metal banda számára, hanem az, hogy minél többen megismerjék a zenekart. A magyarországi terjesztést mi, a zenekar vállalta magára.
 
Bár az ország pici, azoknak a zenekaroknak, akik távol élnek a fővárostól, nehéz a dolguk. Mennyire nehéz?
 
Nehéz az biztos, kitartás, elhivatottság, de mindenek előtt kapcsolatok nélkül pedig szinte lehetetlen érvényesülni. Közhely, de ha a kitartás minőséggel párosul akkor azért a befektetett munka előbb utóbb meghozza gyümölcsét.
 
Mit vártok a nemzetközi terjesztéstől? 
 
A kiadó jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, ezért az anyag sok emberhez el fog jutni. A fizikális terjesztés mellett az anyag digitális formában is elérhető lesz a neten. Természetesen turnékban is gondolkozunk országon belül és kívül egyaránt.
 
 
 

Címkék: távirati stílusban

A Flúg újra Érden! - 2012.02.18.

2012.02.12. 08:44 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Bármi is történjen, az érdi Flúg bulik szinte már kötelező jelleggel kerülnek megrendezésre. A rajongók várják, sőt néha már követelik :)
 
Sok minden történt a Flúg háza táján az utóbbi hónapokban, hiszen szenteste előtt egy nappal tették publikussá új kislemezüket,a Visszafordíthatatlant, majd év elején megváltak a dobosuktól. Persze emelett tudnunk kell, hogy milyen sok munkával és törődéssel készítették el a lemezt és ennek eredménye az a néhány pozitív kritika, ami ezt igazolja is.
Dobos fronton jelöltek már vannak, de a nagy bejelentésre még várni kell egy kicsit.
Viszont ami már biztos, hogy február 18-án a Flúg az érdi Rocky Cellarban lép fel és vendégként a Boogie Men fog zenélni. A belépés ingyenes!
 
 

 

Címkék: ajánló

Jótékonysági koncert Jánossormorján - 2012.02.18.

2012.02.12. 08:42 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Nemes cél érdekében fog szólni a metal február 18-án Jánossomorján. A sportcsarnoknak égető szüksége lenne egy defibrillátorra, ezért négy zenekar összeállt és úgy döntött, hogy támogatja ezt az akciót. A bősárkányi  D.R.B. zenekar, a csornai Decaying Incest, a szintén csornai As you can és a jánossormorjai Nuclear zenekarok lesznek az est fellépői, ismét bizonyítva azt, hogy a rock és metal zenészek mindig készen állnak a jó ügy érdekében.
Ha Te is támogatni szeretnéd ezt a nemes ügyet, nem kell mást tenned,mint részt venni a koncerten, hiszen az ott befolyt összeget teljes egészében a vásárlásra fogják fordítani. 
 
 
 
Ha valamilyen oknál fogva nem tudsz a helyszínen megjelenni, adományodat a következő számlaszámra is elküldheted:
58600290-11207043-00000000
 
Köszönjük, ha segítesz, hiszen ezzel életeket menthetsz.
 
Jótékonysági koncert
Jánossormorja, Patkó
2012.02.18.
D.R.B.
Decaying Incest
As you can
Nuclear
 

 

Címkék: ajánló

Éjfény & Decaying Incest a Rock Club 25-ben - 2012.02.17.

2012.02.12. 08:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Február 17-én a veszprémi Éjfény és a csornai Decaying Incest közös erővel veszi majd be a révkomáromi Rock Club 25-öt. A testi épségedre nem, viszont a hallójáratodra rendesen vigyáznod kell, mert az lesz az a dolog, ami az este folyamán veszélybe kerülhet. 
Az Éjfény a következő lemezén dolgozik és márciustól a Cadaveressel turnézik, a Decaying Incest tavaly jelentette meg első lemezét, az idei terv pedig egy klip és koncert, koncert, koncert!
De győzzön meg inkább benneteket a zenéjük arról, hogy érdemes ellátogatni erre a koncertre. Lásd alább!
 
2012.02.17.
Éjfény & Decaying Incest
Rock Club 25, Révkomárom
A belépő: 2 Euro
 

 

 

Címkék: ajánló

Kényes Foltok - DC 31 Feszt a Silenusban - 2012.02.16.

2012.02.12. 08:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Február 16-án buli lesz a Silenusban. De nem akármilyen buli! Persze, lesz Kényes Foltok koncert is, és sok-sok vendég és ezen a napon ünnepli születésnapján Nagy Dávid, a zenekar gitárosa, énekese, alapítója. Jobb lesz, ha másnapra szabadságolod magad, mert innen korán nem fogsz szabadulni. :) A buli este 8-tól kifulladásig tart majd.

A program:
Szuperszépz ( Déci, Vilkó, Viktorns)
Dánia ( Déci, Nia )
Pádár Alexandra ( Déci, Szandra)
Kényes Foltok
 
A belépő 1000 forint, a pontos cím pedig : V. ker. Petőfi Sándor út 17.
 
 

Címkék: ajánló

Pécs-i-Karma Könnyűzenei Karnevál (PIKKK) 2012

2012.02.12. 08:34 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Pécs-I-Karma Könnyűzenei Karnevál (PIKKK) 2012. februárjában kerül először megrendezésre a pécsi Zenész Ifjúsági OtthoN-ban (ZION). 

Cél, hogy kizárólag pécsi fellépőkkel teremtsünk egy nagyszerű és sokoldalú könnyűzenei rendezvényt, amely hagyományosan minden februárban összehozza a műfaj képviselőit és rajongóit egy nagyszabású esemény keretei között.

A háromnapos rendezvény programja és tovább infók alább:

 

 

 

2012.02.16. Csütörtök:
Dj-k két teremben.
 
2012.02.17. Péntek:
 18:00 Nightquest
19:00 Rudán Joe's CODA
20:00 Triton + Rudán Joe
21:30 HétköznaPI CSAlódások
23:00 SKA-Pécs
00:30 Metallust
 
2012.02.18. Szombat:
18:00 Rokokó Rosé
19:00 Clash City Rebels
20:00 Psycho Mutants
21:30 Punnany Massif
23:00 30y
00:30 Zagastic
 
Jegyek korlátozott számban kaphatóak:
 
Partyzoo jegyiroda
7621, Pécs, Ferencesek utcája 26.
Tel.:20/551-3416      
Web: www.partyzoo.hu/jegyiroda
E-mail: liveprod@freemail.hu
Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 10:00 - 18:00
 
Infó:
www.zionpecs.hu
www.facebook.com/zionpecs
www.zombie11.hu
www.facebook.com/pecsikarma
 
Hivatalos facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/273554202682514/
 

Címkék: ajánló

Animid Effect - Engramosis - lemezkritika

2012.02.11. 13:30 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az utóbbi időben nem túl megnyugtató hírek érkeznek a zenéjükben a Thrash/Death/Progresszív Metal/Metalcore jegyeit groove témákkal ötvöző Animid Effect háza tájáról. Kilépések, új tagok keresése, az elmúlt 10 év hullámvölgyei, röviden semmi jó, és a srácok mégis talpon maradtak. Mi ez, ha nem harci szellem?

Pedig van ebben a bandában szufla rendesen, és bár 10 év alatt két nagylemez a laikusok szemében talán nem olyan nagy szó, mégis iszonyatos munka áll a háttérben. Önerőből egy zenekart fenntartani nem kis teljesítmény, főleg, ha a fellépésekből, még a ráfordított költségek is csak olykor-olykor jönnek vissza, ami egy ilyen kaliberű zenekarnál elég szomorú tényként könyvelhető el. 
 
A 2011. év végén megjelent Engramosis lemez nem okozott csalódást. Slágerbarát hallgatóknak viszont nem javasolnám a fogyasztását, hisz a gyengébb idegzetűeknek nagyjából a harmadik track környékén megfeküdné a gyomrát. 
 
A nyitó „sodróvonal” című témát valahogy nem igazán értem. Olyan a hangulata, mint mikor anno húsz éve Walkman-el hallgattuk a kazettákat és merülő félben lévő elemmel elkezdte húzni a szalagot. Annyi bizonyos, hogy ha másra nem is, de arra mindenképp jó volt ez a bevezető, hogy kicsit rávilágítson az új tag, Balogh Márton (billentyűs) érkezésére, hisz ebben az alig másfél percben az effektek igen szép tárházát zúdítja a gyanútlan hallgatóra. Az ezt követő „Dimorf” viszont garantáltan ledarálja minden kétségünket, ez bizony Metal a javából.
 
Az ezt követő „Erdő” az egyik személyes kedvencem a lemezről. A szövegvilága sokkal inkább illik, mondjuk egy Nightwish jellegű csapathoz, és valahogy pont ez az ellentmondás benne az igazán szép. Ha már a kedvenceknél tartunk, rögtön ezután következik a táncba hívó témákat felvonultató „Behunyt szemmel”. Az ilyen dalok miatt mentem haza anno tizennyolc évesen egy-egy koncertről iszonyatos zúzódásokkal tarkítva, enyhén véres Obituary pólóban, lemoshatatlan vigyorral a képemen. 
 
A leghosszabbra nyúlt és egyben legizgalmasabb tétel az igen elszállós, keleties hangulatú dallamokkal indító „Azon a napon” egy igazi Metal ballada a betegebb fajtából, ráadásul kegyetlenül jó szöveggel.
Térjünk ki kicsit az egyéni teljesítményekre is. Marci groove témái határozottan jót tesznek az összhangnak. Steixner Máté dobos megbízhatóan hoz minden témát, ami egy ilyen jellegű zenéhez szükséges. Greskó Károly ”Roy” gitárjátéka finoman szólva odacsap, a hörgések terén is nagyon rendben van a srác, a dallamok tekintetében azonban még van mit fejlődni, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sok hasonló zenekar eleve két énekessel operál, arról nem is beszélve, hogy Roy egyben gitáros is - ez bizony nem kis teljesítmény -
 
Az ikrek, Balogh Ádám és Balogh István kilépése most nyilván egy teljesen új korszakot indít a zenekar életében, és mint minden átalakulás ez sem lesz egyszerű. Roy legutóbbi nyilatkozatából azonban süt a kitartás és tenni akarás. Ezek a srácok imádnak zenélni, és nem hinném, hogy könnyen feladják a harcot. Egyértelműen van még hova fejlődni, mindemellett azt kell, hogy mondjam, második albumnak ez az anyag pont megfelelő. 
 
A zene kifejezetten élvezhető minőségben szól, bár egyértelműen nem egy nagy költségvetésű anyag. A lemezen jó néhány helyen jelentős W.M.D. párhuzamot vélek felfedezni – főleg az „Embergyár” című tételben - , ami, ha úgy tetszik bóknak is tekinthető, hisz a Watch My Dying igen komoly alkotásokat tett már le az asztalra a hazai extrém/progresszív Metal berkekben. Ha már a párhuzamoknál tartunk, az anyag hangzását, zenei megoldásait és hangulatát tekintve az underground berkekben a kétezres évek elején ismert zenekar, Athar „Átmeneti” című anyagára emlékeztet. A névadó Athar ezen a lemezen a dobok mögött foglalt helyet, mostanában, mint a Csejtey zenekar gitárosa lehet ismerős az extrém Metal világában jártasoknak.
 
 
A lemez talán legnagyobb pozitívuma a folyamatos kibontakozás, hisz az anyag a végére teljesedik ki igazán, így egész egyszerűen nem lehet megállni egy-egy dalnál, végig kell hallgatni. Ezen a lemezen nincs töltelék dal, megfontoltan lett összerakva. Kíváncsi lennék hány dalból választották ki Royék ezt a 11 remek tételt. A záró „Naulon” a nyitó tétel folytatása, ami kellemesen vezeti le a feszültséget Varga Betty meseszép dallamaival, bár a „kazettahúzós” érzés itt is bevillan.
 
Kedvcsinálónak legyen elég ennyi, kár lenne viszont az album minden egyes mozzanatát írásba foglalni, hisz mindenkinek adott a lehetőség, hogy saját, egyéni benyomásai szerint értékelje a hallottakat. A lemez ugyanis legálisan és ingyenesen letölthető itt: 
 
 
Kellemes zenehallgatást mindenkinek, a srácoknak pedig erőt az újrakezdéshez.
 
Szerző: Novák Árpád
 
 
 

Címkék: lemezkritika

Rock Napja - már százezren várják!

2012.02.10. 15:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Már mindennek van ünnepe vagy napja, mért pont a rocknak nincs? Már 100 000 rocker feltette magában ezt a kérdést, amely válaszra is talált, hiszen először 2012-ben, június 16-án jön a Rock Napja.

Eme jeles zenei műfaj ünnepén az egész ország a rock jegyében tölti el napját, és issza a söröket a esti rock eseményeken, amik az egész ország területén kerülnek megrendezésre. A Rock Napjához csatlakozó zenekarok és rockzenei klubok, helyszínek június 16-án a Rock tiszteletére adják koncertjeiket a műfaj hű képviselőinek örömére.
 
Olyan nagy nevek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Nagy Feró, akinek már eddig is VIP helye volt a rock történelem könyvekben. Egy általa dedikált Cort gitárt már ki is sorsoltunk a facebookon. A rendezvény arca Kalapács József, aki a rock történelem egyik legmeghatározobb torka. Hamarosan készül vele egy nagyszabású videó is a Rock Napja népszerűsítésére. Vigi és a legendás Aurora zenekar is csatlakozott az összefogáshoz, de a soproni fehér bálna, a Moby Dick is bekapta a horgot amit a 100 000 rocker kivetett a facebookon.
 
Ahogy az a nagy nevű zenekarokból is látszik, hatalmas az összefogás, így bizton mondhatom, hogy 2012-től végre minden évben megtartjuk a Rock Napját.
 
Gyere és csatlakozz te is a 100 000 facebook követőhöz, és első kézből értesülhetsz a hozzád legközelebb eső Rock Napja rendezvényről.  Fogjunk össze, és alapjaiban rengessük meg a zenei világot!
 
 
 

Címkék: hírek

V. Zorall Sörolimpia - Balatonszemes - Vadvirág Kemping

2012.02.10. 14:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

2012-ben új helyszínre költözik a Zorall Sörolimpia. Ennek kapcsán tettem fel néhány villámkérdést a fesztivál szervezőjének, Lévai Hangyássy Lászlónak.

Hol lesz idén a Zorall Sörolimpia?
 
Balatonszemesen, a Vadvirág kempingben rendezzük meg idén az ötödik, jubileumi sörolimpiánkat.
 
Mennyivel lesz másabb, illetve mennyivel lesz jobb az új helyszín?
 
Sajnos évek óta küzdöttünk a megyeri helyszín hiányosságaival, mint az áram, víz, csatorna, stb. A kis falu sajnos nem alkalmas egy ilyen jellegű rendezvény megtartására, a fent felsoroltak hiányossága miatt. Néhány hathatós érv, ami szerintünk nem egy utolsó szempont a döntésünkhöz:
Árnyas Balaton parti kemping, a vasútállomás közelsége (150 m), kiépített WC és zuhanyzók akár többezres tömegre, kiépített és koncertezésre alkalmas áram, stb. 
 
Milyen változásokra számíthatnak a fesztiválozók a szállás, a tisztálkodás és az étkezés terén?
 
Mivel a rendezvénynek egy kemping adja a területet, ezért minden ki van építve ennek megfelelően. Van WC és zuhanyzó meleg vízzel bőségesen. Étkezés fronton is minőségi változásra számíthatnak a fesztivál látogatói.
 
Mi az, ami továbbra is változatlan marad?
 
Változatlanul a Zorall zenekar a házigazdája a rendezvénynek ,ahol is igyekszünk minden zenei ízlést kielégíteni. A jól bevált dolgokat, mint: Bazi nagy Zorall lagzi, Tábortűz, motoros felvonulás és túra, csapatjátékok, kívánságlámpás eregetés stb, természetesen idén is megtartjuk. De folyamatosan agyalunk, hogy ez a fesztivál ne legyen az” egyen feszt” kategória.
 
Mikorra lesz készen a program és ezen belül milyen újdonságokra számíthatunk?
 
A fő gerincét a műsornak összeraktuk, de mivel idén 3 színpadot szeretnénk üzemelni, ezért még várjuk a csapatok jelentkezését. ( További infók alább)
A nagy és kisszínpad mellett újdonságnak számít az akusztikus vízi színpadunk, ahol  Macskajaj jellegű akusztikus brigádok szórakoztatják majd a tisztelt közönséget.
 
Zenekarok figyelem!
 
A jubileumi évre való tekintettel nem csak a helyszín lesz más. Minden évben tucatnyi zenekar jelentkezik, hogy felléphessen a fesztiválon, ezért idén, 3 zenekar erejéig átadjuk a szervezési feladatokat a rajongóknak egy játék keretében, melynek menete a következő:
 
Várjuk azon zenekarok jelentkezését, akik szeretnének fellépni az V. Zorall Sörolimpián. Jelentkezni egy fotóval és egy youtube linkkel lehet, erre az email címre: 
sorolimpiabeszavazas@gmail.com.
 
A jelentkezett zenekarok fotói felkerülnek ide: www.facebook.com/pages/Zorall-S%C3%B6rolimpia/136397509723253
 
Jelentkezési határidő: március 31.
 
A Sörolimpia hagyományaihoz híven főleg a rock és metal zenekarok jelentkezését várjuk, illetve a vízi színpadra jöhetnek az akusztikus bandák is!
 
Legyél Te is Zorall!
 
 

Címkék: hírek

Limbless - interjú

2012.02.08. 20:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
A zenekar a Fair Play romjain alakult Limbless néven. Angol névhez angol ének is dukál?
 
Ha már szóba került a Fair Play nevű formáció, fontosnak tartanánk leszögezni, hogy attól függetlenül, hogy a 3 alapító tag e zenekarban töltött együtt zenélés során kötött ismeretséget, zeneileg semmiféle párhuzam nem vonható a két csapat között.
Hogy a kérdésedre is válaszoljunk, igen angol nyelven íródtak az eddigi saját nóták, melyekért teljes mértékben Kilencz Andris mikrofonmester a felelős. Volt szó arról is, hogy magyar nyelvű szerzemény is készül majd, úgy véljük, ezeket a közönség sokkal közvetlenebbül veszi, mivel az ember az egész szöveget megérti, így az Énekessel is könnyebb kapcsolatot kialakítania.
 
Nekem komoly problémát okozna megfelelő és kifejező nevet találnom, ha zenekart alapítanék. Ti hogy voltatok ezzel? Miért pont Limbless?
 
Mi is elég sokat gondolkodtunk a megfelelő név kiválasztásán, főként azért is nehéz, mert rengeteg zenekar van már.  Ez az ötlet egyébként Szaszkó Mátyás (ex-gitáros) öccsétől származik. Ha a száraz tényeknél maradunk, jelentése „végtag nélküli”. Lehet, hogy vannak zenekarok, akiknek a nevük rejt valami mögöttes tartalmat, illetve egy jó sztori kapcsolódik hozzá, nos, a miénk nem ilyen.
 
Ez csak egy név, amit használunk, hogy valahogy tudjanak emlegetni az emberek (már ha egyáltalán akarnak: D), de semmi jelentőséget nem kell ennek tulajdonítani, nem akarjuk semmiféle logóban, lemezborítón, a zenénkben vagy bármilyen formában megjeleníteni a tényleges jelentését vagy utalni rá. A két Andris csatlakozásával egy időre ismét terítékre került a zenekar nevének kérdése, de aztán maradtunk a Limblessnél. 
 
Kicsivel több, mint 1 éve alakultatok. Merre jártatok az óta?
 
A szigorúan vett megalakulás 2010 márciusa volt, amikor is hárman elhatároztuk, hogy alapítunk egy zenekart, meghallgattunk énekeseket, aztán gitárosokat, végül 2011 októberében állt össze a jelenlegi formáció. Előtte is volt 1-2 koncertünk „béta” verzióban, tudatosan nem annyira kerestük akkor még a lehetőségeket, de ha volt felkérés azt nem utasítottuk el. A jelenlegi ötös fogattal is eljutottunk már Kiskunfélegyházára, a Rocktárba (ahol a legjobb hangulatú bulit adtuk, szívesen visszatérnénk ide), a SZ.A.R. Fesztiválra és Budapesten, a Dürer Kertben többször is volt lehetőségünk megmutatni magunkat. Mostantól pedig szeretnénk igazán elindulni, és a lehető legtöbb helyen megmutatni magunkat. Nagy célunk (ha idén nem marad el) bejutni az Azfeszt tehetségkutató döntőjébe.
 
Milyen volt a zenekar fogadtatása? Gondolom a feldolgozásokat ették. És a saját nótákat?
 
Hát egyértelmű visszajelzéseket még nem könyvelhettünk el, első koncertjeink (a már említett „béta” verzióban, vagyis igazából énekes nélkül) elég gyér látogatottsággal zajlottak le. Utóbbi 2-3 koncertünkre, azonban már úgy érezzük, lehet azt mondani, hogy jól sikerültek, és nem volt annyira családias a légkör, mint eleinte :) . A feldolgozások természetesen így első körben jobban mennek. Ezekből is elég vegyes a paletta, megtalálhatóak régi klasszikus Pantera-nóták, de az újabb vonal kedvelőinek említhetném a Parkway Drive-ot vagy a Lamb Of God-ot, akiktől szintén játszunk feldolgozásokat. Mindenképpen szeretnénk ezeket a számokat is rotálni és még színesebbé tenni a választékot. Az pedig, hogy a saját számoknak milyen a fogadtatása, most fog igazán kiderülni, hisz elkészült a 3 számot tartalmazó EP, ami reméljük, minél több emberhez eljut majd és kíváncsian várjuk mi is a visszajelzéseket.
 
 By the way. hogy álltok a saját nótákkal?
 
Az interneten is hozzáférhető, szabadon letölthető és hallgatható 3 nótán kívül 1 van még teljesen kész, ám ez már csak felvételek után állt össze, így nem került fel a hangzóanyagra. Az előző időszakban is készült 3 szám, de ahogy kialakult a végleges felállás és összeálltak az új témák, ezeket szépen lecserélgettük és már egyáltalán nem játsszuk őket. Stílusban is különböztek némileg a mostaniaktól, bár a jelenlegiek is elég eklektikusak. Ezek mellett pedig írunk újabbakat.
 
Általában elég sok macera egyet összerakni, mert a megírásuk elég sok időt vesz igénybe és azt még elfogadható minőségben is el kell tudnunk játszani, ami szintén időigényes folyamat. De írjuk őket szép sorjában. Úgyhogy most az elkövetkezendő időszak célja - amellett, hogy minél több hallójáratot érintsen a 3 számos bemutatkozó anyag - mindenképpen az, hogy írjuk a saját számokat, és idővel a koncertprogramban a mérleg nyelve az általunk írt nóták felé billenjen a feldolgozásokkal szemben. És mindezt persze úgy, hogy az emberek élvezzék az előadásainkat.
 
Rengeteg zenekar van ma Magyarországon és ráadásul rengeteg jó. Mit próbáltok azért tenni, hogy a Limbless kitűnjön a többi közül és adott esetben komoly sikereket érjen le?
 
És a sok jó zenekar száma eggyel még nőtt is színre lépésünkkel :). Komolyra fordítva a szót, valóban nagyon sok zenekar van és nehéz újat adni, de igazából szerintem nem szabad azzal foglalkozni, hogy ki akarjunk tűnni, és ennek érdekében meglovagolni valamilyen trendhullámot. Meg persze az is kérdéses mit értünk komoly siker alatt. Azzal tisztában vagyunk, hogy az általunk képviselt zenével rádióban, tv-ben nem fogunk szerepelni, vagy tömegeket megmozgatni.  Ahhoz pedig, hogy minél sikeresebbek legyünk, annyit teszünk, hogy írjuk a számokat, próbáljuk minél több fórumon, koncerten, közösségi oldalon megmutatni magunkat. És majd az emberek eldöntik, hogy tetszik-e nekik az, amit mi képviselünk. 
 
Mit tartotok ezek közül a legfontosabbnak?
 
Aktív koncertezést, illetve, hogy folyamatosan halljanak rólunk az emberek, akár közösségi oldalakon, postok, videók, új számok, interjúk formájában, szóval, hogy a lehető legtöbb helyen meg tudjuk mutatni magunkat.
 
Hol láthatunk Benneteket legközelebb?
 
Jelen pillanatban még nem tudjuk megmondani legközelebb hol lépünk színpadra, de most hogy itt az EP, szeretnénk megünnepelni ezt az eseményt valahol a fővárosban, lehetőleg minél olcsóbb jegyárak mellett. A legjobb természetesen egy ingyenes buli lenne. Már említetted te is, hogy rengeteg zenekar van itthon, talán ezért is nem sokan áldoznak a feltörekvő/ismeretlen csapatok koncertjére.
 
Természetesen mi sem különbözünk abban a többi zenekartól, hogy, a nyáron, minél több fesztiválra, tehetségkutatóra szeretnénk eljutni. Eddig két időpont látszik körvonalazódni a nyárra, a Pannónia Fesztivál valamint a SZ.A.R. Fesztivál. Akit kicsit is érdekel a zenekar, érdemes egy Like-ot dobni Facebook oldalunkra, hogy értesüljön az aktuális fellépésekről/eseményekről.
 
Az EP ingyenesen letölthető innen: www.limbless.bandcamp.com
 
 
 
 

 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása