Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj

2011.12.13. 19:48 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE), a Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága, a Csemadok Művelődési Intézete, a Csemadok naszvadi alapszervezete Lábszky Olivér énekes-dalszövegíróval együttműködve megalapítja a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat.

A Harmónia 2012 díjak ünnepélyes átadására a Komáromi Jókai Színházban kerül sor 2012. február 25-én, szombaton. A Harmónia 2012 elnevezésű gálaműsoron első ízben kerülnek kiosztásra Szlovákiában szakmai jellegű zenei díjak, kizárólag szlovákiai magyarok számára.
 
A Harmónia 2012 díjait a szakmai kuratórium kifejezetten szakmai szempontok illetve a (szlovákiai) magyar zenekultúra érdekében és ápolásában kifejtett tevékenység alapján ítéli oda az arra érdemes személynek, csoportnak, csapatnak, zenekarnak vagy együttesnek zenei műfajoktól és stílusoktól fűggetlenül.
 
A Harmónia Kuratórium 2012 idén hat kategóriában oszt ki díjakat:
 
Harmónia életműdíj
A legjobb fiatal muzsikus díja (15-től 25 éves korig)
A legjobb énekes vagy szólista díja (15 éves kortól)
A legjobb hangszeres muzsikus díja (15 éves kortól)
A legjobb zenekar díja (együttes, csoport illetve csapat díja)
Az év dala (2007 – 2011)
 
A Harmónia-díj alapítói várják a magánszemélyek, a szlovákiai magyar kulturális és nonprofit szervezetek jelöléseit, melyek alapján a szakmai kuratórium döntést hoz. Minden magánszemély és szervezet bármelyik kategóriában több jelöltet is javasolhat, de természetesen nem szükséges minden kategóriában jelöltet nevezni. A javaslatot tevő köteles minimum 500 karakterben mellékelni a jelölt életrajzát és szakmailag megindokolni a felterjesztést (a legjobb zenekar díjánál minimum 5 saját szerzeményt kell mellékelnie a nevezőnek).
 
További információkért : info@harmoniadij.sk
 

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása