Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Pulzus nevezettek - Pure Tears of Dolori

2011.12.22. 19:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!


 

 

 

 

 

A Pure Tears of Dolori 2007 tavaszán alakult Várpalotán. Különböző tagcserék és próbaterem keresgélés után 2008-ban végre komolyan munkához láthattunk. 2009 nyarán felvettük az első, 9 dalt tartalmazó DEMO-t. Megalakulásunk óta számos új dalunk született az általunk kedvelt Melodic Death Metal stílusban. Több koncerten volt lehetőségünk fellépni, köztük a 2010-es Gitárnyűvők - tehetségkutató fesztiválon Pápán, ahol Pápa város különdíját szerezte meg a zenekar.

Zenénket a súlyos riffelés és a dallamos gitárfutamok váltakozása a dobok őrjítő pergése jellemzi, tiszta és hörgős énekkel párosítva.Nagyban hatnak ránk az északi metal zenekarok és még rengeteg nagyszerű csapat, de célunk nem a másolás, hanem hogy valami egyedit hozzunk létre.

www.myspace.com/puretearsofdolori

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Miheztartás Végett

2011.12.22. 19:27 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar Pécelen alakul meg 2005-ban.

Alternatív rockzene kategóriába sorolnánk legszívesebben magunkat, bár sokféle elemből tevődik össze a zenénk. A dalok saját szerzemények, bár az utóbbi időben örömzenélés jelleggel feldolgozásokat is lehet hallani koncertjeinken. 2007-ben a hallgass.hu-n meghirdetett nyereményjáték győzteseként egy 3 számos demót készíthettünk el az Inita hangstúdióban.
2009-ben történt egyetlen változás a zenekarban a gitáros-énekes poszton. Gergő helyett Imi játszik a zenekarban.

2010 végén elkészült első nagylemezünk, az Escape.


Dévai Sarolta - ének
Bálint Ádám - gitár
Dévai Balázs - basszusgitár
Dévai Gábor - dob
Dévai Imre - gitár
Erdős Márton - billentyű
Erdős Péter - hegedű

www.miheztarto.hu/



 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Contour

2011.12.22. 19:01 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Hello! Mi vagyunk a Contour. Kezdjük ott, hogy régóta készülünk a Veled való találkozásra, és sok-sok közös munka után itt az ideje, hogy bemutatkozzunk. Sok idő telt el azóta, hogy a feltűnően szőke énekes, nem túl szervezett körülmények között átesett a gitáros western csizmáján, majd megkapaszkodott volna valakinek a hajában, de az a dobosnak nem volt. Így a földre huppant, ahol rátalált a basszusgitárosra, aki nagy boldogságban volt ott. Összeszokás, dalírás, hangszerelés, próbahegyek, első koncert és még sorolhatnánk...

Hogy mi az a Contour? Négy exhibicionista, céltudatos és nagyon laza fiatalember, akik közösségének a célja, hogy az éterben mozgó decibelszámot jelentősen növelve a nyakad elválassza a fejedtől...magyarán leszakítsa azt. :D

Bartha István – gitár
Kisvári Bence – dob
Kovács Andor – ének
Szamosközi Zoltán – basszusgitár

www.facebook.com/contourband

Címkék: pulzus

Te vagy a válasz - Elkészült a Rubicon zenekar legújabb videoklipje

2011.12.22. 17:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Te vagy a válasz című nótára készült el a Rubicon legújabb videoklipje, mely dal a zenekar jövőre, a HammerWorld magazin mellékleteként megjelenő lemezén fog szerepelni. Csak úgy, mint a Mindenen át esetében, a zenekar ismét a Render Mediaval készíttette el a klipet. Januárban kizárólag a lemezmunkálatokra koncentrálnak majd, a 2012-es első fellépésük pedig február 14-én a Club 202-ben lesz, a House Of Lords vendégeként.

 

 

www.rubiconrock.hu/

www.facebook.com/rubiconofficial

 

Címkék: hírek

Fantasztikus év vége a Pecsa Caféban!

2011.12.22. 12:26 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 A kitűnő évet záró Pecsa Café egészen különleges buliözönnel búcsúztatja az óévet. Karácsony második napján, 26-án hétfőn, a Queen karácsony keretében négy év után visszatér a Pecsába a Queen rajongók klubja és mindjárt különleges estét ígér a zenekar rajongóinak. Idén hármas évforduló kapcsolódik a Queen nevéhez, 40 éve alakult, 25 éve koncertezett Budapesten és 20 éve hunyt el Freddie Mercury. Lesz egy kis kiállítás Freddie emlékére, a pesti koncert emlékére és fennállása óta először lép együtt színpadra a Queen Emlékzenekar és a Queen Unplugged Project. A vendégek: Kósa Zsolt, Papp László és Katona Gábor, Janicsák István pedig élményeiről mesél, hiszen a Zizi Labor lépett fel annak idején a Queen előtt a stadionban.

Másnap, 27-én igazi bulihangulat ígérkezik, a Classic Beat Band nyomja a 60-as évek legendás és megunhatatlan slágereit, majd 28-án, szerdán jön a Blues Company évzáró őrülete, amely tavaly is hajnalig tartott, enyhének nem nevezhető ittassággal, asztalon táncolással, Klárikával, a guminővel, Kispiriccsel, motorokkal és Blöró megunhatatlan dumájával.

29-én valami egészen egyedi, csak a Pecsa Caféban hallható és látható eseményre kerül sor, a Papp-Sárdy NBB koncertje után hatalmas évzáró jam session indul, amely igazi örömzenét ígér. Papp Gyula hívó szavára kitűnő zenészek sokasága fog színpadra lépni, így ott lesz szinte a teljes Ismerős Arcok, Charlie, Kalmusz József, Felkai Miklós, Török Ádám, Fekete Gábor az egykori Skorpió dobos, Pataki László a legendás Syrius billentyűse, Tánczos (Stevie) István, Bese Csaba, aki Somló Tamás zenekarának oszlopos tagja, Kékesi Bajnok László, Horváth Zsolt, Kovács Jocó, a három gitáros legenda Mogyorósi László , Lugosi László és Závodi János, Baranyi Laci, a P.Mobil énekese és még sokan mások.

Az év zárásaként - merthogy végén csattan az ostor - 30-án este és éjszaka a P.Mobil nyomja el szinte minden létező slágerét, négy órát lesznek színpadon, azt játsszák, amit a nagyérdemű publikum kíván tőlük, még olyan nótákat is, amiket évek óta nem játszottak. Lesz üdvözlő pálinka, kaja-pia, nők, hatalmas őrület, örök és elpusztíthatatlan rock and roll hajnalig.

Pár nap pihenő következik, de figyelem, már lehet készülődni, január 4-én jön Feró és a Beatrice...

Címkék: ajánló

Megjelent a decemberi RockinforM Magazin!

2011.12.22. 10:32 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

December 22-től az újságos standokon a legfrissebb RockinforM Magazin! A Korn került a címlapra és olvashattok az énekesükkel egy tartalmas interjút az új lemezük kapcsán.

Elkezdtük körüljárni a Kopaszkutya kettő című film körülményeit, amit következő számunkban folytatunk, hogy mindenkinek a véleménye publicitást kapjon.

Olvashattok Scorpions, Motörhead és Tankcsapda interjút, megtudhatjátok, hogy a híres Szabad Európa rádiós Cseke László miképp került ki külföldre, megérdeklődtük, hogy mi van mostanában a Junkies zenekarral, és a Magna Lum Laudéval.

Bemutatjuk Jónás Tamást, aki Steve Vai felfedezettje, megismerkedhettek Little G. Weevillel, aki egy Amerikában élő magyar gitáros, és megtudhatjátok, hogy Dörnyei Gábor hogyan lett a világ egyik legkeresettebb dobosa.

Ezen kívül interjú készült a legendás Wastaps együttessel, a Lovreck zenekarral, a Los Vegassal, és a Next Day formációval.

Club 27 rovatunkban olvashattok adatokat Richey Edwards, A Manic Street Preacers gitárosának rövid életéről, írtunk egy jegyzetet Chuck Schuldinerről, aki már tíz éve nincs közöttünk, és elbúcsúztunk Doyle Bramhalltól, aki a blues műfaj kiemelkedő alakja volt.

Írtunk egy jegyzetet a RockTV Hot Bird TV Awards jelölése kapcsán, és a Nightwish új lemezének megjelenése is írásra késztetett bennünket, továbbá készítettünk egy visszatekintést a 2011-es év hazai és nemzetközi történéseiről.

A már hagyományosnak tekinthető posztereket is megtalálhatjátok a magazinban és e hónapban két CD-vel kedveskedünk nektek: a Los Vegas és a Next Day új lemezét kapjátok ajándékba.

Minden kedves olvasónknak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és rockzenében gazdag Boldog Új Évet kívánunk!

A RockinforM csapata

Címkék: hírek

süti beállítások módosítása