Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Pulzus nevezettek - Southern Comfort

2011.12.31. 20:40 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Southern Comfort 2008 április – májusában alakult Nagykaposon. Az alapítók Tibi és Jancsi voltak. Azzal a közös elhatározással hoztuk létre a bandát hogy végre olyan zenét játszhassunk, ami igazán közel áll a szívünkhöz.
A banda minden tagja nagyon fiatalon kezdte a zenélést különféle helyi bandákban, mellette pedig vendéglátóztunk is. A zenei ízlésünk eléggé eltérő. A zenekarból mindenki más zenét hallgat a rockon belül. Annak ellenére hogy más zenéket hallgatunk, hamar megtaláltuk azt a stílust amit mindannyian magunkénak éreztünk. Ez pedig a dögös – mocskos blues, rhythm’n’blues. Ez csak egy irány amerre elindultunk, ezen kívül sok más zenei stílus is érződik a zenénkben: rock'n'roll, soul, southern rock. Innen jött a névválasztás is. A Southern Comfort egyébként egy igazi déli pia, egy New Orleans-i whisky neve is. 2008 júliusában lépett először színpadra a zenekar, kb. három közös próba után. Ettől függetlenül egy nagyon hangulatos bulit nyomtunk amely meghozta a kedvet a még komolyabb hozzáálláshoz. Azóta folyamatosan koncertezünk, megpróbálunk minél több helyen zenélni.

Tagok:

 Kiss Flórián - dobok
 Binó Tibor - gitár
 Szilvási Tibor - billentyűs hangszerek
 Vajda János - basszusgitár, ének

www.facebook.com/pages/Southern-Comfort-zenekar/175301719175540

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - [fool's] Paradise

2011.12.31. 20:06 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Fool’s Paradise. Jelentése: Hamis reményből fakadó boldogság. (Shakespeare: Rómeó és Júlia) A zenekar 2011.12.17-én alakult, [fool’s] Paradise néven. Céljuk, azon kívül, hogy minél többen megismerjék a zenéjüket, zeneileg egyedit, újat alkotni, és eljuttatni a mondanivalójukat a hallgatóknak.Első kislemez 2012-ben várható.


Tagok:
Simó Fanna - Ének
Hódos József - Gitár, vokál
Jezerszky Máté - Basszusgitár
Pécsek Ádám - Dob, vokál

www.foolsparadise.hu

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Progtyca

2011.12.31. 19:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A progresszív metált, rockot játszó zenekar Zakar Viktor (dob) és Barkóczi Bence (lead guitar) ötlete volt 2010 tavaszán. Nyáron egy régi jó barátunk, Fehér Csaba (bass) csatlakozott a zenekarhoz. A trió szeptemberben kezdett el próbálni. 2011 Január elején csatlakozott a már elég jól összejátszott triónkhoz Juhász Ádám (guitar). Ettől kezdve megszilárdult a zenekar jelenlegi felállása és kitaláltuk a Progtyca nevet. Nemrégiben csatlakozott hozzánk Zoller Márton ének poszton. Saját szerzeményeinket és 1-2 feldolgozást játszunk.

A zenekar tagjai:
    
Barkóczi Bence - Lead Guitar
Zakar Viktor - Drums
Juhász Ádám - Guitar
Zoller Márton - Vocals
Fehér Csaba - Bass

www.progtyca.com/

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Dr. Melancholia

2011.12.31. 18:46 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar Budapesten 2005-ben, valóságos úttörőként jelent meg a magyar zenei élet színterén. Koncertjeiken már a kezdettől fogva látványos, néhol az átlagpolgárokat sokkoló és zavarba ejtő show-elemeket vonultattak fel, ébresztve ezzel eleinte érdeklődést, majdan pedig rajongást és elutasítást is.

Az együttest alapító énekes-frontember, Christina bin Laden már 2002-ben eldöntötte, hogy hazája legfelkavaróbb zenei produkcióját fogja életre hívni. Az emberiség ellen folytatott hadjárat további vezetői jelenleg Daisy Moon (gitár), Orcoo (gitár), és Rob Jonas (dob). A Dr. Melancholia zenéje nehezen kategorizálható, épp ezért beérik a "shock rock" vagy "fuck 'n' roll" jelzővel.

Tagok:
Christina bin Laden - ének
Daisy Moon - gitár
Orcoo - gitár
Rob Jonas - dob

www.drmband.com/

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Niburta

2011.12.31. 18:28 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Niburta 2009-ben alakult Budapesten. 2010-ben elkészült első demójuk, Eredet címmel. Idén tavasszal részt vettek  a nemzetközi Beltine Feszten a Cruadalach (cseh),Stribog (horvát) és Zrec (cseh) zenekarok társaságában és rögzítették két számos Awakening EP-jüket.A zenekar a régi és a modern világ zenéjét keveri. Megtalálhatók benne moldvai,mongol,bolgár népzenék,de ugyanakkor a modern metal stílusjegyeivel keverve dallamos, de mégis kemény,erőteljes zene válik belőle.
 
A zenekar tagjai:

Träger Lili- Ének,furulya
Németh Anna- Hegedű,duda
Krieser János- Gitár
Kemény Bálint- Gitár
Hormai Balázs- Vokál,doromb,furulya,koboz
Szilágyi Márton- Kaval,tilinkó,furulyák,dudák,torokének
Kristóf István- Koboz,tekerő,ének
Leindler Milán- Dob
Rab Attila- Basszusgitár


Vendégzenészek:
Zoltán Áron - Kaval,furulya,mandolin
Patkós Richard- Ír duda (Rua)
Bencsik Becse Gergely - Torokének (Virrasztók,Rege)

www.facebook.com/niburta

Címkék: pulzus

Ankh – Tükörterem

2011.12.29. 15:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Elkészült a tatai Ankh zenekar első kislemeze, Tükörterem címmel. A zenekar július elején rögzítette a dalokat a budapesti AC Studio & Live-ben. A címadó dal egy meghasadt elméjű ember gondolatairól szól, és az őrültséget a zenei témák hangulatának változásai is jól mutatják. A Lezárt szemek egy igazi döngölős nóta, melynek szövege erős társadalomkritikával bír. A The Longest Journey az első része egy folk metal, hősi eposznak, melynek folytatása a következő EP-re kerül majd fel.  A We are gonna fall, az Ankh legelső dala is helyet kapott a lemezen, és komoly mondanivalót hordoz magában. Az emberiség önpusztításáról és a Föld rombolásáról szól, figyelmeztet bennünket,  hogy nem jól használjuk fel azt a tudást, amit az ember birtokol. A korongra felkerült még egy intro és a We are gonna fall demo verziója, amit már nem ismeretlen az Ankh rajongók számára.

1.Intro
2.Tükörterem
3.We are gonna fall
4.Lezárt szemek
5.The Longest Journey
6.We are gonna fall (demo)
 
 A dalok folyamatosan kerülnek fel a Myspace-re és a zenekar Facebook oldalára. Ott kaphattok belőlük egy kis ízelítőt.
 
 

Címkék: hírek

Pulzus nevezettek - The Fibonacci Project

2011.12.28. 17:28 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A The Fibonacci Project zenekart 2009-ben két szobatárs, Luhály Ádám és Német Attila alapította a budapesti Schönherz kollégiumban. Mivel nem bírták elviselni, hogy a felettük lévő szobában egy másik mérnök hallgató folyamatosan hangosan gitározott, inkább őt is bevették a bandába. Így, Suri Benedekkel kiegészülve több dobost is kipróbáltak, mire Attila volt középiskolai osztálytársa, Sápi Márton is csatlakozott a zenekarhoz. A négyes elkezdte írni az első saját dalokat, ám énekes nélkül azok nem úgy szólaltak meg, ahogy azt elképzelték.

Ezért került a képbe Tótok Péter 2010 őszén, vele lépett először a kollégium színpadára a csapat, akkor még DPS néven. A fellépést azonban a Schönherzbe kiérkező rendőrök szakították félbe, így az igazi bemutatkozásra 2011 márciusáig kellett várni, mikor is első dalukat I Will Never Forget címmel feltöltötték az internetre. A The Fibonacci Project azóta többször koncertezett a Schönherzben, többek között a Blind Myselffel, miközben folyamatosan rögzítették dalaikat a kolesz stúdiójában, és otthon. Ennek gyümölcseként jelent meg 2011 június 15-én az első EP-jük Equations címmel, saját gondozásban.

Tagok:

Sápi Márton – dob
Suri Benedek – gitár, vokál
Tótok Péter – ének
Német Attila – basszusgitár
Luhály Ádám – gitár, vokál

www.thefibonacciproject.com/

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - What's Up?

2011.12.28. 13:34 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar tagjai a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékén ismerték meg egymást, majd 2011 nyarán összeálltak, hogy megvalósítsák ötleteiket és ezeket megosszák másokkal..mint a legtöbb zenekar.

2011 augusztusában az első felvételek is elkészültek, melyek egyenlőre angol nyelven íródtak, de tervben van magyar dalok szerzése is.


A már elkészült dalok itt meghallgathatók : www.soundcloud.com/whats-up-music/

 

 


A zenekar tagjai:

Szeifert "Jason" Bálint - basszusgitár, ének
Ifj. Tóth István - gitár
Tálas Áron - dob, vokál

www.facebook.com/whatsupoffical

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Road Stone

2011.12.28. 12:58 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A zenekar 2007-ben alakult Győrben. Ruska Péter és Horváth Róbert azóta is oszlopos tagja a bandának.Akkor még punk-rock stílusban tevékenykedtek, és zenekar folyamatos átjáróház volt a basszusgitárosok  szempontjából. 2008-ban és 2009-ben rögzítettek  2 demo lemezt, és ezekben az években számos koncertet adtak. 2009 közepén csatlakozott a zenekarhoz Angyal Ádám és elkészült a Road Stone saját weboldala is.

2009-ben  olyan ismert bandákkal koncerteztek, mint az Ismerős Arcok, Lord, Blues Company. 2010-ben csatlakozott a zenekarhoz  Horváth Renátó, billentyűs poszton. Ebben az évben ismét neves zenekarok előtt léptek fel ( Depresszió, Blues Company ), majd  ősszel  stúdióba vonult a zenekar. Az első nagylemez 2012-re várható. A Youtube-on megtekinthető egy fotókkal illusztrált "werkfilm", mely a stúdió munkálatokba enged betekintést. Szintén ebben a videóban hallható egy kis ízelítő a Fejvesztett játszma című nótából. ( lásd alább )
 
A zenekar tagjai:

Ruska Péter - Szólógitár, Ének
Angyal Ádám - Bass gitár, vokál
Horváth Renátó - Billentyűs hangszerek , vokál
Horváth Róbert - Dobok

www.roadstonemusic.hu/

 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Over Help

2011.12.27. 21:33 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Az Over Help egy 2009 óta létező budapesti zenekar. Stílusok Pop/Rock/Metal, melyet sajátos módon adnak elő.  Budapesten szinte minden klubban, illetve neves helyen megfordultak, többek között: (PECSA, Zöld Pardon, Dürer kert, A38)
2009 őszén jelent meg első saját EP-jük, melyet követett egy Live CD és még egy EP,  2011 márciusában,  Soulmates címmel. Két év alatt több mint 100 koncerttel a hátuk mögött, sikerült fellépniük számos ismert magyar zenekarral, pl.: Isten Háta Mögött, Insane, The Idoru, the Grenma, Fish! és 2011 őszén több állomásos turnéra mentek a Leanderrel. Első videoklipjük 2011.decemberében jelent meg.

Tagok:

Burai Anna - Ének
Sánta Dániel - Ének
Kiss Dániel - Gitár
Horváth Koppány - Basszusgitár
Bartos Gábor - Dob

www.overhelp.hu/ 

Címkék: pulzus

süti beállítások módosítása