Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

március 2012
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív > >> 
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Előrendelhető az új Auróra lemez!

2012.03.06. 21:31 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Majdnem jubileumi dupla válogatás CD a magyar punk alapcsapattól! 25 klasszikus nóta egységes, ütős hangzással új felvételen, ajándék poszterrel! Limitált első széria exkluzív dupla digipack csomagolásban! Csapj le rá!

CD1:
Egy kis anarchia, Kifacsart citrom, Csodatevő, Múlik az idő, Viszlát Iván, Másvilág, Egyszemélyes háború, Hallgass, Mások a módszerek, '88 telén, Iskolába jársz, Toronyiránt, És múltak az évek 
 
CD2: 
Előre kurvák, gengszterek, Jó időben, Robin Hood, Egy kis anarchia II., Keksz, Olyan éjszaka, Kiégett reflektor, Ne provokálj, Nem vagyok ostoba, Nem hagyom magam, Munkanélküliek dala, Ez a város
 
 
 

Címkék: hírek

Let's See I'm Bleeding - Porba Hullt Világ - lemezkritika

2012.03.06. 21:01 | Metalkilincs | 1 komment

 Let's See I'm Bleeding. Mire számítasz a név hallatán? Na, pont azt fogod kapni.

A Let' See egy 2010-ben alakult banda, fiatal tagokkal, a szó jó értelemben vett rozsdás stílussal. Ennek a bandának amúgy 1990-ben kellett volna megalakulnia - a tagok többsége amúgy pont ebben az évtizedben született - és lenyomni egy rakat koncertet, mondjuk a Beyond és az Undertaking társaságában, fénymásolt, rajzolt plakátokkal, 100 Forintos belépővel és akkor még bőven teltház előtt.

A bevezetőből talán már kitaláltátok, hogy a srácok igazi mocskos thrash metalt nyomnak az arcotokba death metal elemekkel gazdagon megspékelve az alábbi recept alapján:
Magos Krissz énektémái valahol a kajabálás és a hörgés határán mozognak, van benne fantázia, de erre azért még rá kell gyúrni. A kiabálás a thrash nagyjait hivatott követni, a hörgős vokál pedig a korai Deicide muzsikáját idézi. Szergej csépel, mint a gép, ahogy azt a stílus megkívánja, de az említett gyúrás bizony a dobtudásra is még bőven ráfér. A gitárhangzás a már emlegetett kilencvenes évek jó öreg, enyhén sztaniolosan zúgó, de legalább rommá torzított hangzásvilágát idézi a basszust pedig a saját kiállásain kívül konkrétan nem sikerült kihallanom a katyvaszból, de ezt írjuk a technika rovására.
Mindenesetre pozitív jövőképet vetít lelki szemeim elé, hogy Maróti Ádám példaképeként Szuna Petit említi.
 
A zenekar www.lsib.atw.hu weboldalán megtalálható három számot tartalmazó "Porba Hullt Világ" névre keresztelt demó egy igen bátor próbálkozásról árulkodik. Az anyag születéséről nem sokat tudtam meg, de a hangzás alapján úgy vélem egy segítőkész, hangkártya bűvész haver lehetett a srácok segítségére, vagy maguknak rakták össze a felvételt.
A stílus szerelmesei - csendben megjegyzem magam is közéjük tartozom - bő húsz évvel ezelőtt bőven megelégedtek a ronggyá másolt Sodom és Kreator kazettákkal, vagy épp egy orsós magnóval és egy belógatott mikrofonnal felvett próbatermi demóval is. Ne legyünk már nagyravágyók, kérem szépen. Ez a három szám számomra kellemes nosztalgia, az életkorral némiképp ellentmondásban álló pikantériával.
 
A srácok tán szüleik, vagy egy idősebb testvér zenei ízlését örökölték. Mindenesetre a honlapon emlegetett párhuzamok, mint pl. Killswitch Engage, As I Lay Dying és Amon Amarth nem villantak be a zene hallgatása közben, a gitáros Jani pólóján szereplő zenekar neve annál inkább. Ha érdekel, mi az, nézd meg a honlapon. A zenekar koncertjeinek látogatását elvetemült old skull thrash fanatikusoknak ajánlom. Elő a szegecselt PVC dzsekikkel, farmermellényekkel és Puma cipőkkel.
 
 
 
Szerző: Novák Árpád

Címkék: lemezkritika

A Pulzus tehetségkutató tíz középdöntőse

2012.03.06. 18:10 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Nagyon erős mezőnyből került ki az a 10 zenekar,aki március 16-án megmérkőzik a döntőbe jutásért. Ismerkedjünk meg velük kicsit közelebbről.

 
No More Gravity
 
Ők egy hip-hop-rock-metal és ki tudja még milyen stílust ötvöző zenekar Pécelről. A zenekar körülbelül egy éve érte el jelenlegi formáját és azóta is folyamatosan koncerteznek, részt vesznek tehetségkutatókon és amikor van egy kis szabad idejük, készítenek egy videoklipet. Az In The Mud című nótájuk nemrégiben J-hawk-nak, a HCW pankrátornának volt a bevonulózenéje.
 
 
Semi Holsen
 
A Semi Holsen egy alternatív rockot játszó királyhelmeci csapat. Sokat utaztak azért, hogy bemutatkozhassanak Budapesten és remélem, hogy ők is úgy gondolják, megérte.Mi,akik láttuk őket, mindenféleképpen így gondoljuk. A zenekar 2009-ben alakult és dalaikat magyar és angol nyelven írják.Nemrégiben, Pozsonyban lehetőségük volt az Intim Torna Illegallal zenélniük.
 
 
 Southern Comfort
 
A középdöntő másik felvidéki zenekara a Southern Comfort. Kitünő blues-rockot játszanak, de saját elmondásuk szerint kevés fellépésük van. Legalábbis kevesebb mint amit ők szeretnének. Aki látta a produkciójukat, legyen az zsűri , közönség vagy egy másik zenész, mind elismerően nyilatkozott a csapatról.
 
 
Contour
 
Fiatalok, tehetségesek, van koncepciójuk és élettel töltik meg a színpadot. Ezek az első dolgok,amik a Contour zenekarról eszembe jutnak. Ha így folytatják, a Contour néhány év múlva meghatározó zenekara lehet a hazai pop-rock életben. Én nagyon szorkulok nekik.
 
 
 
 
Nuklea
 
A budapesti Nuklea zenekar fél éven belül a harmadik tehetségkutatón ér el jó eredményt. A Peron tehetségkutatón különdíjasok lettek, a Paksi tehetségkutatót megnyerték, a Pulzuson középdöntősök. Ez nem lehet véletlen, de mindenféleképpen jelent elszántságot és kitartást, ami igen dícséretes.
 
 
Dr. Melancholia
 
Mit is mondhatnék? Négy srác, extrém külsővel. Hogy mennyire extrém? Nagyon! :) Az emellé társuló muzsika sem elhanyagolható. A csapat az utóbbi időben átesett néhány tagcserén, de most újul erővel dolgoznak az új lemezükön és természetesen készülnek a középdöntőre. Viszont egy biztos, őket nem elég meghallgatni, látni is kell!
 
 
 
 
Paradigm Shift
 
A progresszív metal nem egy könnyen emészthető stílus. Szerencse, hogy a legtöbb zeneszerető úgy gondolja, hogy van jó zene és van rossz. Na, ez jó zene. Nem kicsit.A zenekar nemrégiben szert tett egy frontemberre is és az új dalok már vele készülnek. 
 
 
 
Battery Band
 
Szemtelenül fiatalok és pofátlanul tehetségesek. Ők is folyamatosan járják a tehetségkutatókat, gyűjtik be a jó eredményeket, mellette elkészült egy lemezük és még csak 16 évesek! A Lebegés című nótájukban egy olyan szerelemről énekelnek, amit még igazán meg sem éltek. :)
 
 
 
 
Progtyca
 
A középdöntő másik progresszív metalt játszó zenekara. A miskolci zenekar is megérdemelten jutott a középdöntőbe. A formáción egyáltalán nem látszott, hogy alig 1 éve zenélnek így együtt. Nemrégiben jelent meg első lemezük, mely a Segíts látni! címet kapta.
 
 
 
 
What's Up?
 
Az utolsó bemutatandó középdöntős a What's Up? Őket úgy kell elképzelnetek, hogy bementek egy szórakozóhelyre és a színpadon a What' Up? zenél. Leültök és hallgatjátok. Eltelik fél óra és még mindig ők zenélnek és Ti még mindig hallgatjátok. És ez így megy egész este. Nem tudjátok megunni,mert a muzsika kellemes, szórakoztató, változatos és megnyugtató. Egy stresszes nap után őket írnám fel orvosság gyanánt. Ja, és nem mellékes, hogy a srácok profi zenészek.
 
 
 
Ez a tíz zenekar, plusz egy közönség kedvenc vár rátok március 16-án a Pecsa Music Caféban. 
 
 

Címkék: pulzus

Cry Free a Pecsában!

2012.03.06. 11:21 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Ezúttal a Pecsa Music Clubban lép fel a zenekar március 9-én, pénteken este, amely a Pecsa négy koncert-helyszíne  (hall, garden, café, club) közül most ad először helyet rock bulinak. A terem a közeljövőben nagy átalakuláson megy keresztül, teljesen  felújítják, de addig is lesznek benne műsorok, koncertek.

A több mint tíz éves csapat a Deep Purple nótáinak avatott előadója, az eredeti zenekar tagjai közül játszottak a billentyűs Jon Lord-dal, a dobos Ian Paice.szel és az alapító basszusgitáros Nick Simper-rel is, aki szerint a "Cry Free a Deep Purple-höz legközelebb álló dolog a világon". Ugyanakkor ne feledkezzünk el arról sem, hogy léptek fel Ken Hensley-vel, a Uriah Heep legendás dalszerzőjével is, legutóbb éppen a Pecsa Caféban.
 
 A Cry Free első nagylemeze 2001-ben jelent meg, akkor még csak demóként, de azóta több lemezt is kiadtak, legutóbb 2008-ban a Ten Years in Rock címűt, ezzel ünnepelve a zenekar tíz éves fennállását.
 
 Nagy Deep Purple őrület várható pénteken este, ráadásul a Santana rajongóknak is érdemes eljönni, mert a Cry Free előtt a Santana Tribute mutatja be a latin rock legnagyobb nótáit.
 

Címkék: ajánló

Pulzus tehetségkutató, ötödik forduló - összefoglaló

2012.03.06. 10:19 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 Rendben lement az utolsó elődöntő is. Láttuk és hallottuk az összes zenekart, elkészült a végső sorrend, megvannak a középdöntősök. Mielőtt összefoglalnám a tegnap este történteket, el kell, hogy mondjam, mind a 44 zenekar, aki vállalta a megmérettetést, felkészülten érkezett és a maximumot hozta ki magából. Sok fiatal zenekart ismertünk meg, akik előtt még hosszú út áll, de ha szorgalmasan és alázattal állnak hozzá a zenéhez, közelebb fognak kerülni a céljaikhoz. Találkoztunk olyan, régóta muzsikáló zenekarokkal, akik a tehetségkutató adta lehetőségeket szerették volna kihasználni a szélesebb körben való bemutatkozáshoz és hallottunk olyan tehetségeket, akik esetében csak egy kérdést tudtunk feltenni: Ti hol voltatok eddig?

A tegnap este első zenekara a budapesti Reverse Distortion volt. Úgy emlékszem egyszer már leírtam ezt: fiatalság és energia. A legjobb párosítás. Az egyik daluk száma Feel the music volt. Srácok, én éreztem. :) 
Az utánuk következő Solid Icon nekem nagyon bejött. Talán picit izgulhatott a frontember, Lugosi Domokos, hiszen a produkciót megtisztelte jelenlétével édesapja, Lugosi László is, és milyen érdekes az élet, a zenekart a tesó, Lugosi Dani hangosította.
A Niburta beállása kicsivel több időt vett igénybe, mint a többi zenekar sound checkje. De amikor 9 muzsikus próbál összehangolódni egy klubszínpadon, ez teljesen érthető. De tudjuk, sok jó zenész kis helyen is elfér. :)
Volt itt furulya, hegedű, duda, gitárok, koboz és természetesen volt dob és basszusgitár is. A frontlányt csodaszép hanggal áldotta meg a teremtő, és érdekes módon ez volt az egyik olyan produkció, ami a legjobban megosztotta mind a zsűrit, mind a közönséget. 
 
A következő zenekar esetében, egy személyes megjegyzéssel kezdeném. A Tűzvihar zenekart fél éve már láttam színpadon. Akkor nem a legjobb formájukat hozták, de nyitottak voltak a változásra, a fejlődésre. Most meg kellett állapítom, hogy sokat fejlődtek az elmúlt fél évhez képest. Csak így tovább!
A várpalotai Visioned Frailty frontemberét és dobosát már megismerhettük a Pure Tears of Dolori zenekarban. Ők nagyon tetszettek és a Visioned Frailty is nagyon tetszett. Palotás Péter egy Jokeres pólóban (nem a kártyás, hanem a betmenes) állt a színpadra és közölte, hogy most valami igazi elmebetegség fog következni. Stimmelt. :) Péter nagyon energikus frontember, és rendben van mindkét zenekara mögötte.
A kaposvári Renegade is nagyon felkészülten jött el a tehetségkutatóra. Nekem egy nagyon összeszokott, sokat koncertező banda benyomását keltették és ennek megfelelően profin tolták le a dalaikat.
Stormraizer: Nagyon sajnálom, hogy lecsúsztak a középdöntőről. A debreceni Stormraizer az a zenekar, akikre érdemes odafigyelni. Tehetséges zenészek, remek frontember, klassz zene (power metal). Nem véletlen, hogy már nyertek tehetségkutatót és egy gyengébb mezőnyben most is a legjobb 10 között lennének. Figyeljétek őket! Érdemes!
Az estét a szerencsi Rock Fusion zenekar zárta. Az énekest, Krajczár Ferencet az Echonald zenekarból már ismertem és most sem csalódtam benne. Őt is frontembernek teremtette a jóisten. A srácok fiatalok, ügyesek és nagyon élvezik, amit csinálnak. Ez már fél siker.
Mindig nehéz elfogulatlannak maradni, hiszen az ember óhatatlanul megkedvel zenekarokat, zenészeket. Néha magáért a zenéért, néha a hozzáállásuk miatt. Remélem, hogy a verseny végső kimenetelétől függően hallok még azokról a bandákról, akik az elődöntők folyamán a kedvencemmé váltak. Nézzük akkor a középdöntősöket:
 
No More Gravity
Semi Holsen
Southern Comfort
Contour
Nuklea
Dr. Melancholia
Paradigm Shift
Battery Band
Progtyca
What's Up?
 
Róluk hamarosan egy hosszabb ismertetőt is olvashattok majd és indul a közönségszavazás is, ahol a rajongók egy zenekart bejuttathatnak a középdöntőbe.
Figyeljétek a történéseket a Facebookon, hiszen 1 hónap múlva döntő, aminek a programja is nemsokára ismertetésre kerül.
 
 

Címkék: pulzus

süti beállítások módosítása