Facebook

Utolsó kommentek

Naptár

Nagy Karácsonyi PunkÜnnep - 2011.12.17.

2011.12.15. 21:07 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Minden évben összegyűlnek a punkok Karácsony tájékán, és a Nagy Karácsonyi PunkÜnnep keretében együtt pogózzák végig egy estén a stílus hazai képviselőinek színe-javát felvonultató eseményt.

Ez idén se lesz másképpen, hagyományosan minden évben a legnagyobb tömeget vonzó PUNK rendezvény a Nagy Karácsonyi PunkÜnnep, amely idén december 17-én szombaton a budapesti Dürer Kert két termében kerül megrendezésre.

Fellépők: HétköznaPI CSAlódások, Prosectura, Konflikt, Kretens, Rózsaszín Pittbull, Qss, Yellow Spots, Fegyelmező Részleg, és a Rancid cover Timebomb. Kapunyitás este hatkor, húsz perccel később pedig bár dübörög is a PUNK zene!

Boldog Ünnepeket!

 

Címkék: ajánló

Bemutatkozik az Anagramma!

2011.12.15. 20:36 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A formáció 2005-ben jött létre Gyurika és András által. 2006 januárjában stúdióztunk az esztergomi Genezáretben. Nagyon büszkék voltunk az elkészült felvételekre, hiszen két napunk volt a négy dal rögzítésére és keverésére. Ráadásul ekkor még ketten voltunk, így mindketten énekeltünk, valamint Gyurikának kellett a gitár mellett, a basszusgitár témákat is feljátszani. Bár még nem volt annyi dalunk, de elkezdtünk gondolkodni azon, hogy a későbbiekben mikor tudunk élőben fellépni. Kapóra jött, hogy a Longbow zenekarból kiszállt Parák Tamás basszusgitáros, úgyhogy gyorsan elcsábítottuk.

A koncerteken kényszermegoldásként Gyurika vállalta a frontemberi feladatokat, de gitározás mellett ez elég nehéz dolog. Folyamatosan kerestük a lehetséges embereket, de nem jártunk sikerrel. András ezt megunva nyakába vette Esztergomot, és körbelátogatta a zeneiskolákat, és azokat a helyeket ahol énekkel foglalkoznak. Sikerrel járt, így jelenleg két (!) Énekesnőnk is van, Vivien és Lilla. Szokatlan, hogy két frontember van, de működik, és ez a lényeg.
Ezután nem sokkal csatlakozott a zenekarhoz Atti, aki eleinte Tamást "helyettesítve" basszusgitáron, majd gitáron erősítette a zenekart.
Zenénkben törekszünk a dallamosságra, refrén centrikusságra, attól függetlenül, hogy maga a zene mélyebb, sötétebb lett. Ez köszönhető a korábban „C” hangolású gitároknak, amit az óta még egy egész hanggal lehangoltunk. Kerestük azokat az előadókat, amiket mindannyiunk kedvel, hogy el tudjon kezdődni a közös munka. Leginkább  Evanescence,  Within Temptation, Nightwish szerzeményeket játszunk a saját dalaink mellett. De vannak Lacuna Coil, Shakespeare’s Sisters dalok is a repertoárunkban. 
2011. november 10-én "jelentettük meg" magán kiadásban második anyagunkat, aminek a "Teljes Földfogyatkozás" címet adtuk. 5 dalt vettünk fel rá, 3 saját dalt, és két feldolgozást (Within Temptation - The Howling, Lacuna Coil - To the Edge) A lemezt egy az egyben magunk készítettük a felvételtől a keverésen át a borítóig, de azt hiszem a végeredmény abszolút jó lett.
 
A lemez beszerezhető a zenekartól, bővebb információ a honlapunkon: 
 
 
 
Németh Lilla - ének, billentyű
Komáromi Vivien - ének, billentyű
Kozák György - gitár
Horváth Attila Balázs - gitár
Parák Tamás - basszusgitár
Molnár András - dob
 

Címkék: bemutatkozik a

Második Országos Zenész Pótszilveszter - pályázati felhívással!

2011.12.15. 20:09 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

Fogjunk össze a rockzenéért 2012-ben is!

Január 14-én, rögtön egy nagyszabású rendezvénnyel indít a Motoroshang online rockzenei rádió munkatársa Szick Gergely, mint főszervező.

Hosszú évek keserű tapasztalata, hogy a médiák nem hajlandók tudomást venni a magyar rockzene létezéséről, létjogosultságáról, így ez a fajta muzsika száműzetésre ítéltetett a hazai orgánumokból. E csendes kirekesztés ellen kíván – figyelemfelhívó szándékkal –fellépni a Motoroshang rock rádió az Második Országos Zenész Pótszilveszterrel. Várják minden olyan vállalkozó kedvű rock zenész, illetve zenekar jelentkezését, aki kedvet érez ahhoz, hogy mindjárt az év 2. szombatján az Arany Tíz Kultúrház színpadán részt vegyen egy kis együtt muzsikálásban.
 
A jelentkező énekesekből, gitárosokból, billentyűsökből, dobosokból, stb. áll össze majd az ország legnagyobb, REKORD elnevezésű rock formációja, amely csak és kizárólag a jelzett időpontban fog fellépni, hogy előadjon három rock himnuszt: a P. Box (P.Mobil) - Zöld, a Bíbor és a fekete, ugyancsak P.Box – Soha nem elég, valamint Radics Béla és a Taurus - Zöld csillag című örökbecsű darabjait.
 
Jelentkezési határidő: 2012. Január 10.
 
A programhoz kapcsolódó pályázati felhívás: 
 
A Motoroshang rock rádió várja azon zenekarok jelentkezését, akik feldolgozták, vagy feldolgozni kívánják a Generáltól (vagy Cserháti Zsuzsától) a Különös szilveszter című nagy sikerű nótát!
További feldolgozható számok:
Piramis: Kívánj igazi ünnepet
TNT: (Dobrády Ákos): Nem jön álom a szememre
 
Hogy miért pont ezt a három szerzeményt választották, Szick Gergely, a rock rádió munkatársa szerint roppant egyszerű magyarázata van:
 
„Egyrészt mindkét dal meghitt hangulata, témája a közelgő karácsonyt idézi; a Piramis- opusz újragondolása a fiatalabb generációknak is népszerűsítheti ezt az ikonértékű szerzeményt. Másrészt Ákos szerzeményéhez elegendő egy jó gitár riff és máris kész egy nagyszerű rock nóta. Természetesen a harmadik szám pedig minden szilveszteri buli elengedhetetlen kelléke, így a Második Országos Zenész Pótszilveszteré is! Kedves „feldolgozók”, ne feledjétek: a kevesebb, néha több!”
 
Beküldési határidő: 2011. december 20.
 
A pályázatra beérkező dalokat egy szakmai zsűri bírálja el, az eredményről a nyertest 2011. december 22.- ig értesítik. A karácsonyi szerzemények átiratával külön-külön, és együtt is lehet pályázni!
Bővebb info a pályázatról: motoroshang.hu@gmail.com
 
A nyeremények:
 
Fődíj:
A dalt a Motoroshang rádió december 30-ig napi rendszerességgel legalább három alkalommal forgatja, a Különös szilvesztert pedig Január 15. -ig
A nyertessel szabadon felhasználható referencia riportot készít
Negyven perces fellépési lehetőséget biztosít a 2012. január 14-én megrendezendő Zenész Pótszilveszteren
2. illetve -3. díj:
A Motoroshang rádióban a beküldött dal december 22. és 30. között legkevesebb három alkalommal kerül lejátszásra, a Különös szilvesztert pedig December 22. és Január 15. között, Ezen felül az előadóval riport készül, amely a rádió élő adásban hangzik el.
(Persze a jól sikerült előbb beérkező nótákat már 22.-e előtt is elkezdjük játszani!)
 
További infó:
Szick Gergely
+36203712333
„Az internetes rock rádió,
ahol csak Magyar zene szól."
 
 
 

Címkék: hírek

Pulzus nevezettek - Mirodam

2011.12.15. 19:39 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Mirodam zenekar élete 2007 őszén kezdődött, de a gyökerek az egyik szólógitáros (Szénási Mihály) és a basszusgitáros (Bálint Róbert) régi barátságáig vezethetők vissza: még az általános iskolában álmodoztak arról, hogy zenekart alapítanak. Misi testvére, Ádám a 14. születésnapján csatlakozott hozzájuk, nyakában az áhított gitárral. Az alapító 3 kamaszt a klasszikus rockzene „fertőzte” meg, így a kezdetekkor jobbára feldolgozásokat játszottak, kihasználva a testvérként és barátként együtt töltött időt, eleinte csak önmaguk szórakoztatására. 

Mivel egyre jobban élvezték a húrok zúzását, komolyabb terveket szőve dobost és billentyűst szereztek - akik mellesleg szintén testvérek -, és sokat segítettek az apró zenei fortélyok elsajátításában. 2008 őszén tagcsere történt a jelenlegi dobos (Dancza Viktor) és az énekes (Csizmadia Csaba, 2009 jan.) személyében. A zenekar 2010 februárjában bővült Varga F. Zoltán billentyűssel. 
Az első demólemezünket 2010 őszén vettük fel a budapesti Merkaba stúdióban. 
Egyre több lehetőségünk adódik bemutatkozni fesztiválokon, tehetségkutatókon és budapesti klubokban. 2011 nyarán változás történt a banda életében, Csizmadia Csaba távozott a zenekarból, így öten folytatjuk a " végtelen utazást".
 
 
 Bálint Róbert - Ének, basszusgitár
Dancza Viktor- Dob
Szénási Ádám- Gitár, Vokál
Szénási Mihály-Gitár, Ének
Varga F. Zoltán-Billentyű, Vokál
 
 

Címkék: pulzus

Pulzus nevezettek - Paradigm Shift

2011.12.15. 12:45 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Paradigm Shift zenéjében vegyíti a rock, metál klasszikus elemeit a komplex, progresszív motívumokkal. A számokban ezek mellett megjelennek a djent stílusra jellemző ritmusképek, ennek köszönhetően a zene néhol rideg és disszonáns, néhol pedig neoklasszikus zenékre jellemző hangulati árnyalatokkal oldódik.

A zenekar magja már sok éve együtt zenél, de a Paradigm Shift megalakulása 2009 őszére tehető. Ekkor érkezett a dobos hiánnyal küzdő együttesbe Markó József, akinek a személyében egy hasonló zenei ízlésű, kreatív és tehetséges zenészt üdvözölhetett a csapat. Az első számok megírása is erre az időszakra esett. A tagok elfoglaltságai, kötelezettségei és a távolság miatt a munka meglehetősen lassan folyt, de végül sikerült egy teljesen saját szerzeményekből álló programot kialakítani.
2011 nagy változásokat hozott, ugyanis a korábbi basszusgitáros, Markó Imre kivált a csapatból. Helyét az addigi kísérő gitáros, Tóth Krisztián vette át. A nagy váltás után következett még egy: a zenekar úgy döntött, hogy elhagyja az instrumentális vonalat és énekest keres. Több énekes jelölt után jutottak el Kuslics Fecóhoz, akivel megkezdték a közös munkát.
A zenekar jelenleg a bemutatkozó felvételét készíti, mellette fellépési lehetőségeket keres.
 
 

Címkék: pulzus

Egy nappal karácsony előtt jó választás: VálaszÚt a Trafikban

2011.12.15. 08:34 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

 
Ha belefér Szenteste előtt még egy utolsó rock and roll, akkor nincs más választásod: december 23-án a Trafik klubban a helyed, ahol a fiatal, tehetséges muzsikusokból álló VálaszÚt zenekar osztja meg közönségével nemrég elkészült vadonatúj albumát.  
 
Bizony akad még a feltörekvő, huszonéves zenészek között, akik nem a kétes, tiszavirág életű sikert és hírnevet hozó „tehetségkutató” versenyekkel próbálkoznak, ehelyett végigjárják azt a nem mindig aszfalt simaságú utat, amelyről ráadásul nem tudni, hová vezet…
A Kőbányai Zenei Stúdió épphogy végzett növendékei, Szebelédi Zsolt énekes, akusztikus gitáros (nem mellesleg a P.Mobil dobosa) és Móczár László gitáros a brit-magyar pop-rock muzsika nyomdokain haladva hívták életre a VálaszÚt zenekart, akik társaikkal – Péterfi Attila basszusgitáros, Fekecs Ákos dobos, valamint Ördög Dóra vokalista - a világmegváltás helyett mindössze a könnyen emészthető, ám gondolatébresztő szövegvilágú, tartalmas zene művelését tűzték zászlajukra. S, hogy mennyire komolyan gondolták, bizonyíték rá a 2011 novemberében, Titok címmel útjára bocsátott EP, vagyis középlemez, amely egyébként a www.facebook.com/valaszutzenekar webhelyről ingyenesen letölthető. 
Addig is, míg a computer felkent szakértői a letöltéssel bíbelődnének, érdemes 2011. december 23-án a budapesti Mikszáth Kálmán tér 2. sz. alatt fellelhető Trafik klubot felkeresni, hiszen a friss VálaszÚt- dalok (és egyéb feldolgozások) a zenekar előadásában, élőben meghallgathatók. 
Fellebben tehát pénteken este a fátyol a Nagy Titokról (pl.: mitől jó a VálaszÚt zenekar), s mindez karácsonyi ajándékként, belépődíjmentesen!
 
- Hegedűs István -
 

 

Címkék: ajánló

süti beállítások módosítása