Facebook

Utolsó kommentek

Rocktusa Fesztivál a Viper Roomban - Rockdays' túlélők is a programban!

2011.10.03. 20:00 | Metalkilincs | Szólj hozzá!

A Rocktusa koncertek rendszeresen felbukkannak Budapest egyik-másik rock klubjában. Ez azért jó, mert így a rockszerető közönség bármerre jár, bele tud szaladni jó pár olyan tehetséges feltörekvő zenekarba, akiket éppen ideje lenne megismernie:)

Október 13-án és 14-én a Viper Room ad majd otthont a rendezvénynek. Öröm látni, hogy a Rockday's túlélő zenekarok is lehetőséghez jutnak majd ezen a két estén. Reméljük, hogy ezen túl is lehetőséghez jutnak majd és reméljük, hogy ezen a két napon sokan fognak a Viper Roomba ellátogatni és meghallgatni ezeket a bandákat.

 

Akkor lássuk a programot:

2011.10.13.

18:00 FlatBand
19:00 Másnapos Keselyű
20:00 Fater-Rock
21:00 BackBeet
22:00 Early Morning Vision

2011. 10. 14.

18:00 Gagarin
19:00 Szívritmus
20:00 The Royal Flesh
21:00 Ham&X
22:00 Hearts On Probation
23:00 Elemi Állapot

Viper Room, XIII. Váci út 168/B.

Kapunyitás: 18:00
Belépő: 600 Ft

Info:
www.rocktusa.hu
Valamint:
http://www.facebook.com/event.php?eid=155307344563447

Címkék: ajánló

Rubicon - Interjú

2011.10.03. 17:37 | Metalkilincs | 1 komment

Sok zenekar biográfiájában olvasom azt, amit a Tiétekben is, persze más évszámokkal.  2003-ban megalakultatok, de lényegében 2008-ig nem történt semmi sem. Úgy döntöttem, hogy Titeket most már megkérdezlek ezekről a halott évekről. Mi tartott 5 évig? :)

 Sajnos a megfelelő zenészeket, embereket, akik minden kritériumnak megfelelnek nem egyszerű megtalálni. Mivel már a legelején is tudtuk mit akarunk csinálni, nagyon komoly célokat tűztünk ki magunk elé, így nem mindenki tudta tartani a tempót.
Amikor végre összeállt a zenekar, akkor tudtuk elkezdeni a repertoár gyakorlását, ami óriási melót igényel ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Ez idő alatt mindig akadtak olyanok, akik beleuntak az egészbe, így az adott hangszeres helyére keresnünk kellett egy újabb zenészt, ami hosszabb időt vett igénybe, ami felőrölte az akkori felállásokat. 2008. év végén sikerült megtalálni a megfelelő embereket mind emberileg, mind zeneileg, akikkel tud működni a Rubicon.
 
Ti is mint minden zenekar végigjártátok a szokásos lépcsőfokokat. Demo,tehetségkutató, újságmelléklet, nagy zenekarral turnézás. Nincs más út?

 Én úgy gondolom, ezek a dolgok egy olyan zenekarnak aki teljesen az elejéről indul el létfontosságúak ahhoz, hogy minél több emberhez tudja eljuttatni az üzenetét, zenéjét. Az újság melléklet esetében, a zenekarnak lehetősége van arra, hogy több ezer olyan embernek jusson el a zenéjét, akik a célközönség soraiba tartoznak, ami nagyon nem elhanyagolható!!!
 A nagyzenekarral való turnézás során rengetegen megismerhetik a zenekart színpadon is, így ha a produkció jó, rajongókat is lehet gyűjteni. Biztosan létezik más út is, de mi ebben hiszünk, így jövőre is várható országos turné élvonalbeli zenekarral.

Mit profitáltatok a Depresszió előzenekaraként? Mennyi új rajongót tudtatok ezzel a turnéval szerezni?

 Rengeteg tapasztalatot sikerült gyűjtenünk, és mondhatom bátran, hogy elég sok rajongót is, aki nem feltétlenül jár el az összes saját szervezésű koncertjeinkre, de néha felbukkan és végig énekli az egész bulit. A Depresszió turné folyamán óriási érzés volt, hogy bármelyik városban játszottunk, mindenhol ismerték a dalainkat és énekelték, köszönhető ez az előző kérdésben említett mellékletes megjelenésnek.Azt gondolom a jövő évi turné során sokkal több rajongót sikerül szereznünk, a zenekar érettebb lett, a zenénk is egy kissé keményebb, érettebb, átgondoltabb az első lemez dalainál, amivel reményeink szerint több embert tudunk magunk mellé állítani.

 Hogy jutottatok be a Metalfestre?

 A Hammerworld stábjából Moldoványi Jancsi hívott fel, hogy van egy megüresedett hely, ha van, kedvünk játszhatnánk a fesztiválon, természetesen igent mondtunk.

 Az első profi videoklipeteket a Render Media készítette. Elégedettek voltatok a végeredménnyel?

 Egy lemez elkészültekor vagy egy klip esetében, az ember mindig talál utólag olyan dolgokat, amit másképp csinált volna. Ezért én úgy gondolom, hogy egy lemezt vagy klipet csak abbahagyni lehet, befejezni nem. Egyébként teljesen elégedettek vagyunk a végeredménnyel, eddig csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, és a youtube-on is nagyon sok dicsérő kritika látható.

Olyannyira jól sikerült a klip, hogy a mediába való bejuttatásával sem volt probléma. Az Mtv- Headbangers Ball, M1- Összhang, Rock Tv- Metal Hero, és más televíziós csatornák különböző műsoraiban is látható volt, illetve a mai napig is látható ( Rock Tv )
 Szeptember végén, szintén a Render Mediaval forgattunk klipet egy vadiúj dalra, reméljük a fogadtatása legalább annyira lesz pozitív, mint a Mindenen át esetében.

A legfrissebb történés, hogy rajta vagytok a megújult Rockinform válogatás cd-jén. A lájkoláson túl milyen visszajelzéseket kaptok a rajongóktól?

 Eddig szintén csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A Mindenen át című dalunk került fel a válogatásra, amelyre 2010. év végén forgattuk első storys klipünket, így már sokan ismerhetik a dalt. Külön örülünk annak, hogy a cd nyitó nótája lett, talán ez is jelent valamit:)

Nagyon szimpatikus az, hogy az elmúlt két évben nem sajnáltatok se időt, de főleg se a pénzt sem arra, hogy a zenekar minél ismertebb legyen. Mit gondoltok, meddig kell még áldozni a zenekarra? Azaz általában mennyi az az idő, véleményetek szerint, amíg muszáj beletenni a pénzt egy produkcióba és Ti mikortól várjátok/várnátok azt, mikor már talán hoz is a konyhára?

 Azt gondolom, és ezzel nem mondok meglepő dolgot, ha az ember valamit el akar érni, ahhoz idő, kitartás, befektetett energia és pénz is szükséges.
 Mind az ötünknek az élete legfontosabb része a zenekar, így egyértelművé válik, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a Rubicon egyre magasabb szintekre fejlődjön.
  Nagyon sokszor gondot okoz a bizonyos lépésekhez szükséges anyagiak megteremtése, de ha az ember fanatikus, mindig megtalálja a megoldást.
A jövő évben, még szükségesnek érezzük a nagybandával való turnézást, a 2. nagylemezünk mellékletes megjelenését, ezért még nem jött el az ideje annak, hogy teljesen a saját lábunkra álljunk, ezt 2013-ra tervezzük, de majd kiderül.
  

Tamás betegsége mennyire borította fel a terveiteket? Ha jól tudom, elég gyorsan találtatok megoldást.

Az igazat megvallva a betegség kicsit leállította a gépezetet, de ez ezzel jár, senki sem tehet róla! Sokkal több koncertünk lehetett volna, nagyon sok lehetőséget kellett visszamondanunk, mert a vendég énekesek időbeosztásához kellett igazodnunk.

 Két énekessel dolgoztunk Tamás betegsége alatt, Schrott Petivel a Tűzmadár zenekar frontemberével, és Balázs Olivérrel. Mind a ketten remekül megoldották a problémát, óriási köszönet nekik ezúton is.

Készül az új lemez. Hála istennek Tamás is felépült. Milyen tervekkel vágtok neki az év hátralévő részének illetve 2012-nek?

Tamással augusztus közepétől gőzerővel elkezdtünk próbálni, egy kis idő kell még ahhoz, hogy a dalok újra a régi formájukban szólaljanak meg. November közepétől, indulnak a klub koncertek az év végéig. Ezen kívül egy vadiúj dalra leforgattuk az új klipünket, ami a Hammerworld magazin decemberi számában fog megjelenni, vagy az oldalukon 1 hónapig premierben lesz látható. Jelenleg a 2. nagylemezünk felvételei folynak, a tervek szerint a Hammerworld magazin 2012. március vagy áprilisi számában mellékletként fog megjelenni.
 Valamint tavasztól országos turnén veszünk részt egy élvonalbeli zenekar társaságában, a nyár folyamán a fesztiváloké a főszerep, ősztől pedig ismét becsatlakozunk egy országos turnéba. Lényeg, hogy minél több városban tudjuk bemutatni az új lemezünket, ezért a hangsúly 2012-ben a koncertezésen lesz.

http://rubiconrock.hu/
https://www.facebook.com/rubiconofficial
 

Címkék: interjú

süti beállítások módosítása